Niet Sien Lagae maar Bertrand Vander Donckt op kop bij Groen

Dit zijn de 20 kandidaten van de Torhoutse afdeling van Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen. © JS
Johan Sabbe

Groen Torhout heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober bekendgemaakt. Verrassing: niet Sien Lagae, zoals eerst aangekondigd, maar Bertrand Vander Donckt staat op kop. De lijst bevat overigens maar 20 kandidaten: niet elk van de 27 beschikbare plaatsen kon ingevuld worden.

Sien vindt het spijtig dat ze de lijst uiteindelijk niet kan aanvoeren, maar haar gezondheid is momenteel te wankel om dat te doen. “Ik werd in juni geconfronteerd met onverwachte fysieke complicaties”, zegt ze. “Ik heb vorige week nog een zware operatie ondergaan, waarvan ik nu aan het herstellen ben. Dat maakt dat ik me onvoldoende fit voel om de campagne te trekken, de debatten voor te bereiden en ze te voeren. Ik ga er echter vanuit dat ik weer zal aansterken. Mijn engagement voor Groen en de Torhoutse bevolking verandert niet. Ik blijf fractieleider en gemeenteraadslid voor mijn partij. En als de Torhoutenaren me opnieuw het vertrouwen geven, wil ik graag in de gemeenteraad blijven.”

20 kandidaten op de lijst

Gemeenteraadslid Ruben Vangheluwe staat pas tiende. Hij wil een stapje terugzetten en ambieert geen mandaat meer. Lijstduwer is gemeenteraadslid Bavo Parmentier. Vanuit die positie wil hij zijn medekandidaten nog een allerlaatste keer steunen, want begin volgend jaar verhuist hij naar Zedelgem.

Dit zijn de 20 kandidaten op de Groen-lijst: 1. Bertrand Vander Donckt, 2. Sien Lagae, 3. Emilie Slabbinck, 4. Ebe Deketelaere, 5. Marijke Snauwaert, 6. Wim Dereuddre, 7. Caitlin Martelé, 8. Christine Rabaut, 9. Hanne Ryheul, 10. Ruben Vangheluwe, 11. Elien Vanden Bussche, 12. Guy Brinckman, 13. Marnic Verscheure, 14. Yousef Hammad, 15. Riet Marcus, 16. Sander Claeys, 17. Tine Hansebout, 18. Guy Thorrez, 19. Iris Gevaert, 20. Bavo Parmentier.

De partij trekt naar de verkiezingen met de slogan Torhout, een stad vol troeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier