Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Nico Clarysse legt de eed af als nieuw gemeenteraadslid van Ledegem ter vervanging van de overleden Geert Wylin. © Jan Stragier
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) vroeg in het begin van de gemeenteraad een moment van ingetogenheid. “Het wordt een gemeenteraad in mineur”, aldus de burgemeester. “Ter nagedachtenis van Geert en wat hij allemaal heeft gedaan en wat iedereen daarvan in gedachten heeft, vraag ik een minuut stilte.”

Bijzonder comité

Voor de resterende maanden van deze legislatuur komt Nico Clarysse tot in de gemeenteraad. Hij is de echtgenoot van Nadia Dejagere en vader van een dochter Delphine.

“In 2018 nam ik voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en zetel in het bijzonder comité voor de sociale dienst”, zegt Nico. “Beide mandaten blijf ik combineren. Het is niet met euforie dat ik hier zit want het is spijtig dat Geert overleed.”

Nico werkt als CNC Machine Operator voor de firma Boucherie in Izegem en speelde destijds bij Olympic Ledegem. Hij is een gewezen bestuurslid van damesvolleybalclub Mevo Ledegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier