Met twee ervaren stuurlui van STIP+, Bakker Jan en twee Vlaams Belangers: dit is het beoogde nieuwe schepencollege in Izegem

Het schepencollege met bovenaan v.l.n.r. burgemeester Kurt Grymonprez, schepenen Nadia Staes, Bruno Lambert en Matthias Leenknecht (allen STIP+). Onderaan links Jan Dierickx Visschers en Nigel Casier die aan schepenmandaat zullen delen. Daarnaast Vlaams Belangers Sam Weyts en Filip Buyse.

Een nieuwe coalitie betekent ook een nieuw schepencollege. Onder voorbehoud van last minute wijzigingen is dit het schepencollege dat straks Izegem bestuurt. Daar zit toch wel wat ervaring in en dus voor het eerste ook twee Vlaams Belangers. Kurt Grymonprez (STIP+) wordt uiteraard de kapitein van dit schip.

De invulling van het nieuwe College van Burgemeester en Schepenen van Izegem is bekend. Dat heeft twee ervaren stuurlui aan wal met burgemeester Kurt Grymonprez en Nadia Staes, die ervaring hebben als schepen, toen nog voor SP.A (Vooruit). Het vertrek van beiden uit die partij bleek later ook de aanzet voor de oprichting van STIP.

Gemeenteraadsvoorzitter

De andere leden van het schepencollege zijn dan ook allemaal nieuw. STIP+ volgt daarbij de volgorde van het aantal voorkeurstemmen. Bruno Lambert scoorde bij zijn eerste deelname uitstekend, net als Matthias Leenknecht. Bakker Jan Dierickx Visschers, net met pensioen in zijn bakkerij, gaat een mandaat delen met Nigel Casier. Nigel wordt eerst drie jaar gemeenteraadsvoorzitter van de gemeenteraad.

Voor Vlaams Belang komen lijsttrekker Sam Weyts en Filip Buyse in het College. ‘Boekhouder’ Filip Buyse zou schepen van Financiën worden, Sam Weyts krijgt onder meer Cultuur, zeg maar de bevoegdheden die tot nu tot schepen Kurt Himpe (N-VA) toehoorden.