Marleen Lefebre stopt, andere verkozenen Inspraak.nu nemen mandaat in gemeenteraad Oostrozebeke niet op

Jean Pierre Vande Maele (advocaat), die het mandaat van gemeenteraadslid opneemt en de rol van fractieleider zal vervullen. © gf
Redactie KW

Na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Oostrozebeke kondigt Inspraak.nu als grootste oppositiepartij een grondige herschikking aan. “Deze herschikking komt voort uit een diep besef dat er ruimte nodig is voor vernieuwing en herbronning binnen onze groep. Daarom willen we ook enkele nieuwe gezichten in de gemeenteraad brengen”, klinkt het.

“De voorbije zes jaar traden we als oppositie te omzichtig op in meerdere belangrijke dossiers. Er was de chaos rond de politiezone MIDOW (Meulebeke verlaat de zone, red.) waar Luc Derudder terug kwam op eerder gemaakte afspraken”, klinkt het in een perstekst.

“Daarnaast werd er een opnamestop in woonzorgcentrum Rozenberg opgelegd door de zorginspectie, wat wees op ernstige tekortkomingen. Ook bij de recente samenwerking met private partner Curando rond deze zorgsite, waar wij ons onthielden van stemming, zijn we er opnieuw onvoldoende in geslaagd om onze bezorgdheden en onze aanpak verkocht te krijgen aan de Oostrozebekenaar”, zegt Marleen Lefebre.

Brave man

“Veel mensen zullen zeggen dat onze burgemeester een ‘brave’ man is en dat is ook zo. Maar laten we duidelijk zijn: het probleem is niet zijn goedheid, maar het feit dat hij de nodige politieke slagkracht mist om de gemeente effectief te besturen.”

“Het volstaat te verwijzen naar het vertrek van gewezen gemeenteraadsvoorzitter Marc Tieberghien die zijn eigen burgemeester een gebrek aan dossierkennis verweet. We moeten besluiten dat wij de voorbije zes jaar als oppositie te weinig zichtbaar onze rol hebben gespeeld. Er waren thans genoeg kanttekeningen te plaatsen bij de voorbije bestuursperiode”, besluit Marleen, die stopt met politiek.

Jean Pierre wordt fractieleider

Marleen geeft als fractieleider de fakkel door aan Jean-Pierre. “Ik heb vanuit de oppositie de voorbije 18 jaar het beste van mezelf gegeven. Eerst samen met Olivier De Marez bij OOSTROplus, daarna onder N-VA-vlag om tot slot met Inspraak.nu een dorpspartij uit de grond te stampen. Na 18 jaar aan politiek engagement wil ik de komende jaren ruimte maken voor andere projecten. Op 61-jarige leeftijd ben ik nog altijd zeer gedreven.”

Samen met Marleen neemt ook de graag geziene Gintstenaar Greet Desmet haar mandaat niet op. Davy Verhulst en Annelies Braeckevelt bouwen verder hun carrière uit buiten de politiek. “We danken hen voor hun inzet de voorbije jaren”, aldus Marleen.

De nieuwe ploeg die de fakkel zal overnemen, bestaat uit: Jean-Pierre Vande Maele (advocaat), die het mandaat van gemeenteraadslid opneemt en de rol van fractieleider zal vervullen. Koen De Mets, Wim Behaeghe, Dary Cnockaert en Koen Vandenbroucke zullen zich naast Jean-Pierre inzetten in de gemeenteraad als gemeenteraadslid.

Marijke Verbeke, die haar zitje in de gemeenteraad opgeeft, zal zich richten op haar taken binnen het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Tijdens haar campagne was vooral deze sociaalvoelendheid een belangrijk strijdpunt voor haar.

Felicitaties

“Sta me toe om vooreest Luc en zijn ploeg te feliciteren met dit resultaat. Naast Luc scoorden ook enkele nieuwkomers zoals Edward Verstraete en schooldirectrice Ilse Vervaeck fantastisch. Edward was op de Ginste een geduchte kandidaat en hij heeft het waar gemaakt. Hij heeft duidelijk het vertrouwen van de Ginstenaar gekregen”, steekt Jean-Pierre van wal.

“Het is essentieel dat de inwoners weten wat er speelt op de gemeenteraad en hoe deze beslissingen hun dagelijks leven beïnvloeden. Door te informeren kunnen we halve waarheden makkelijker ontkrachten. Dit zal de kern vormen van onze nieuwe aanpak. We zullen de manier waarop de huidige meerderheid aan politiek doet op de korrel nemen, want nét dat is de rol van een goede oppositie. Niet elk voorstel van Oostrozebeke.nu is heilig en niet elk voorstel vanuit de oppositie is per definitie slecht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier