Leningsschuld per inwoner was nooit zo laag in Deerlijk

Schepen van Financiën Philip Ghekiere. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor de rekening van 2023. “We voeren een transparant en degelijk financieel beleid in Deerlijk en willen dat verder behouden”, stelde schepen van Financiën Philip Ghekiere (Open VLD).

384 euro per inwoner

“In 2023 realiseerden we een positief saldo op de rekening van ongeveer 4 miljoen euro. Tegelijk werd 5 miljoen geïnvesteerd en werd de leningsschuld verder afgebouwd tot het historisch lage bedrag van 384 euro per inwoner. Even vergelijken: het gemiddelde voor West-Vlaanderen is hoger dan 1.400 euro per inwoner. De financiële buffer van de gemeente Deerlijk bedroeg eind vorig jaar 6,7 miljoen euro.”

“We hebben ambitieuze plannen om van Deerlijk de allerbeste plek te maken om te wonen, te werken, te ondernemen en vrije tijd door te brengen. We investeren op het tempo van onze financiële draagkracht. Investeringen in projecten zoals het centrumpark, fietspaden en het Gaverdomein maar ook in een moderne en performante organisatie met 162 werknemers.”

“We hebben ambitieuze plannen om van Deerlijk de allerbeste plek te maken om te wonen, te werken, te ondernemen en vrije tijd door te brengen”

“In de periode 2020-2023 realiseerden we een positief saldo van 13,8 miljoen euro (beschikbaar voor sparen en investeren) en dat ondanks corona, de energiecrisis en torenhoge inflatie. Dat kon alleen dankzij een strikte opvolging van het budget en de kosten. Een transparant en degelijk financieel beleid, daar staan wij ook in de toekomst voor. Wij willen alle plannen uitvoeren en afwerken zonder bijkomende belastingen. De burger betaalt al genoeg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier