Kriekebewoners Veerle Depuydt en Reinald Bruneel op lijst De Brug/N-VA/Open VLD

Veerle Depuydt en Reinald Bruneel. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De onafhankelijken van De Brug presenteren met Veerle Depuydt (38) en Reinald Bruneel (41) twee politieke nieuwkomers in Ingelmunster, die een bijzondere voorliefde hebben voor de open ruimte en de landbouw. “Als brede volkspartij vertegenwoordigen we alle segmenten van onze samenleving. Veerle en Reinald zijn heel verruimend voor de groep”, zegt fiere voorzitter Fien Debeuf.

Veerle Depuydt woont al 15 jaar in Ingelmunster en heeft samen met haar man Maarten Bekaert twee dochters Pauline en Olivia. Beroepshalve is Veerle waterinnovator bij het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa). Vanuit die rol timmert ze mee aan de weg om Vlaanderen waterrobuuster te maken en is ze het aanspreekpunt voor bedrijven met watervragen.

Als dochter van een landbouwer, maar ook via de landbouwactiviteiten van haar man kent Veerle heel goed de uitdagingen waar de sector voor staat. Veerle: “Binnen de partij wil ik dan ook hun stem vertolken. Ik denk dat mijn overleden schoonvader, gewezen landbouwer en politicus Marc Bekaert, trots zou zijn dat ik in zijn voetsporen treed.’’

Honing

Reinald Bruneel samenvatten in één paragraaf is quasi onmogelijk. Getrouwd met Eva Debruyne, vader van Elvira en Boudewijn en leerkracht van beroep. Maar daarnaast is hij met nog een hele resem activiteiten bezig. Lopen en fietsen is leuk, maar de voorliefde gaat naar het minivoetballen met de vrienden, inclusief de verlengingen achteraf. Sinds enkele jaren is Reinald ook bestuurslid van het Krieke-comité en helpt hij mee de wijk proper te houden als zwerfvuilopruimer.

“Een echte passie van mij zijn de bijtjes. Ik geniet niet enkel van hun lekkere honing, maar het geheel van bloemen en bomen fascineert me. De imker in mij floreert,” vertelt Reinald. De stilte van de natuur wisselt hij graag af met stevige muziek tijdens optredens en festivals. “Ik ben bovenal een gelukkig man en wens het iedereen. Oog en oor hebben voor elkaar dragen bij tot meer geestelijk welzijn van onze burgers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier