Knokse schepen Kris Demeyere neemt ontslag na heisa over belangenvermenging

Kris Demeyere. © MM

Schepen in Knokke-Heist Kris Demeyere (Gemeentebelangen) neemt ontslag. Dat meldt hij donderdag in een open brief. Demeyere stond al op non-actief nadat hij verschillende keren in opspraak was gekomen voor belangenvermenging rond vastgoedprojecten. Demeyere stapt ook volledig uit de politiek.

Kris Demeyere deed in december vorig jaar al afstand van zijn bevoegdheden rond stedenbouw. Eerder was de schepen in opspraak gekomen voor belangenvermenging na een onderzoek van Audit Vlaanderen. Uiteindelijk werd de eerste schepen op non-actief gezet, na overleg met de burgemeester. Recentelijk opende het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, een opsporingsonderzoek naar zijn rol in een vastgoedtransactie.

Nu neemt de schepen zelf ontslag. Hij stopt ook als gemeenteraadslid en verlaat de partij Gemeentebelangen. Demeyere spreekt van sabotage van raadsleden uit de meerderheid en hekelt ook de berichtgeving in de media. “Sommigen ontzien niets of niemand. Bepaalde media publiceren halve waarheden en hele leugens. Op mijn website staat de ware toedracht. Fouten en insinuaties in de berichtgeving worden stuk voor stuk weerlegd”, klinkt het in zijn open brief.

Bovendien zegt Demeyere juridische procedures te zijn opgestart. “Ik laat mijn naam en faam niet door het slijk halen. Ik heb alle vertrouwen in de gerechtelijke instanties.” De schepen blijft de beschuldigingen overigens ontkennen. “Het afgelopen anderhalf decennium heb ik mij in eer en geweten en vol overgave ingezet. Ik vecht voor ideeën, niet tegen mensen. Ik dank uitdrukkelijk en oprecht iedereen die mij hielp en steunt. Ik laat nu met opgeheven hoofd de politiek achter mij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier