KIJK – Emotionele Bart Tommelein kondigt afscheid van de politiek aan: “Het is tijd voor iets anders”

Een emotionele Bart Tommelein wordt omhelsd door Bart Plasschaert en Natacha Waldmann.
Redactie KW

Een emotionele Bart Tommelein heeft zonet in Oostende zijn afscheid van de politiek aangekondigd. “Tevreden over de uitslag ben ik niet, maar ik blijf trots op Oostende”, aldus de uittredende burgemeester.

De kartellijst Trots op Oostende scoort bar slecht: 19,3 procent van de stemmen en acht zetels, dat is minder dan de helft van wat de drie kartelpartners Open VLD, Groen en CD&V zes jaar geleden afzonderlijk behaalden: 40,1 procent.

Dat gaf Tommelein ook toe in een emotionele speech in het Upstairs Hotel, waar Trots op Oostende vanavond verzameling blaast. De burgemeester werd geflankeerd door zijn kartelpartners Bart Plasschaert (CD&V) en Natacha Waldmann (Groen).

“Ik heb mijn gelukwensen al overgemaakt aan John Crombez, die nu het initiatiefrecht heeft om een nieuwe coalitie te vormen. Tevreden ben ik niet, maar ik blijf trots op wat wij in de voorbije zes jaar gerealiseerd hebben en op de mooie manier waarop we campagne hebben gevoerd. Ik ben trots op mijn team.”

Afscheid van politiek

“Ik kondig bij deze aan dat ik de actieve politiek verlaat”, aldus Tommelein, die zijn dank uitte aan onder meer zijn vrouw Sarah, zijn kinderen, familie en vrienden en zijn partijgenoten. “De tijd is gekomen om iets anders te doen, en meer tijd te maken voor mijn familie. Ik zal aan John Crombez laten weten dat ik de gesprekken namens Trots op Oostende niet zal leiden.”

Hij dankte ook zijn kartelpartners. “De omstandigheden zaten niet mee, en Vooruit boekt winst in zowat alle centrumsteden. Daar kunnen we niet naast kijken. Ik ben en blijf trots op Oostende”, besloot Tommelein, die na een warme omhelzing met Bart Plasschaert en Natacha Waldmann het podium verliet. (EFO/HH)