Jasper Pillen na afstraffing Voor Brugge: “Opmaken voor de oppositie”

Een archiefbeeld van Mercedes Van Volcem en Jasper Pillen. © Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Voor Brugge is de grote verliezer bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. De partij wordt gehalveerd. Opvallend: nummer twee Jasper Pillen haalde meer voorkeurstemmen dan lijsttrekker Mercedes Van Volcem.

Of ik dit te danken heb aan het lijsttrekkerschap bij de Vlaamse verkiezingen? Dat zal geholpen hebben voor mijn bekendheid, maar dit waren duidelijk Brugse verkiezingen. Kijk naar de klinkende overwinning van de Brugse CD&V. Zelf ben ik tevreden over mijn persoonlijk resultaat, wat het resultaat is van jarenlang hard werken voor de Bruggelingen. Maar over de uitslag van onze partij kan niemand tevreden zijn. Als je wordt gehalveerd en drie van de zes zetels verliest, dan kan je niet anders dan spreken over een afstraffing.”

“Het is vooral heel jammer voor de mensen die er straks niet meer bij zijn, zoals gemeenteraadsleden Benedikte Bruggeman en Jean-Marie De Plancke. Die laatste was liefst 24 jaar gemeenteraadslid. Dat is bijzonder pijnlijk. Ik denk ook aan Michiel Vanroose, die voor de tweede keer nipt naast een zetel grijpt. Terwijl een liberale partij als de onze net nood heeft aan nieuwe, jonge mensen. Waar het verkeerd liep? Die analyse zullen we intern maken.”

“Het initiatief is nu aan Dirk De fauw en het ziet ernaar uit dat we ons moeten opmaken voor de oppositie. We moeten nu vooral met onszelf bezig zijn. Ik blijf geloven dat er in een stad als Brugge toekomst is voor een liberale partij. Ikzelf heb alvast veel ambitie en plannen voor de stad.”