Huwen kan vanaf juli opnieuw op Sint-Pietersplein

Gespreid over de maanden juli en augustus 2020 stapten negen bruidsparen in de sheltertent op het Sint-Pietersplein in het huwelijksbootje.© GST
Gespreid over de maanden juli en augustus 2020 stapten negen bruidsparen in de sheltertent op het Sint-Pietersplein in het huwelijksbootje.© GST
Redactie KW

De gemeenteraad van Oostkamp keurde op donderdag 22 april het besluit goed dat een burgerlijk huwelijk vanaf juli opnieuw kan voltrokken worden op het Sint-Pietersplein. Vorig jaar was deze locatie al een populaire trouwlocatie.

Vorig jaar besliste de gemeenteraad om het Sint-Pietersplein tijdelijk toe te voegen als externe locatie voor het voltrekken van huwelijken tijdens de periode van juni tot en met oktober. Die beslissing kaderde in de toenmalige stand van zaken van de coronapandemie.

Sheltertent

De raadszaal in het voormalige gemeentehuis was op zich voldoende groot om het toegelaten aantal mensen in veilige omstandigheden te ontvangen, maar het Sint-Pietersplein leende er zich ook toe om in de zomer, bij goed weer, als locatie te dienen om huwelijken te voltrekken.

Gespreid over de maanden juli en augustus 2020 stapten negen bruidsparen in de sheltertent op het Sint-Pietersplein in het huwelijksbootje, maar voor twee koppels kon het geplande buitenhuwelijk door slechte weersomstandigheden niet plaatsvinden.

Komende zomermaanden

Ook in de komende zomermaanden zal er een shelter op het Sint-Pietersplein geplaatst worden. “We zijn ervan overtuigd dat het initiatief om de locatie van het Sint-Pietersplein opnieuw als huwelijkslocatie toe te voegen positief zal onthaald worden door de bruidsparen. Dit jaar koppelen we de periode van de buitenhuwelijken meteen aan de periode waarin de sheltertent op het Sint-Pietersplein aanwezig is”, aldus schepen Katrien Talloen (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier