Groen pleit voor financiële steun voor Izegemse stadsartiesten

Tijdens het initiatief ‘Lokale Helden’ in het oud goederenstation traden bands van de Kunstacademie op voor een volle zaal. © GF
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De partij Groen stelt voor om net zoals in Kortrijk een project Stadsartiesten te lanceren om een podium te geven aan lokaal creatief talent en hiervoor financiële ondersteuning te geven. “De stad Izegem neemt al tal van initiatieven”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“We hebben zelfs twee reglementen om een financiële ondersteuning te geven, zoals het reglement ‘Hart voor je buurt’, maar ook de Dulle Dunderdagen tijdens de zomerperiode”, vult schepen Virginie Derumeaux (N-VA) aan.

“De samenwerking tussen cultuurhuis De Leest en Kunstacademie Art’Iz wordt zelfs door de amateurkunstensector als schoolvoorbeeld naar voren geschoven. Leerlingen krijgen er de kans om voorprogramma’s van grotere acts te verzorgen in het cultuurhuis en er wordt ook een woord- en muziekfestival georganiseerd. Daardoor krijgen de leerlingen van de afstudeerrichtingen theater en de bands van jazz/pop/rock de kans om op het podium van De Leest op te treden en die optredens lokken ook volle zalen. Een schitterend voorbeeld was ook het initiatief ‘Lokale Helden” waarbij het oud goederenstation omgetoverd werd voor een muziekfestival met de bands van de kunstacademie en waarbij een reeks bands zelfs naar een professionele studio konden trekken om hun nummers op te nemen”, aldus schepen Kurt Himpe, die ook verwijst naar het regionale initiatief ‘Verse SprUiTjes’, waar maar liefst 24 van de 81 opgelijste groepen een Izegemse link hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier