Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is nodig”

Op de foto zien we van links naar rechts: Andries Neirinck, Karin Robert, Raf Reuse, Paola Travella, Katrien Cattoor, Bert Kindermans en Nela Deleu Denisijevic. © PD
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse afdeling van Groen trapte zaterdagnamiddag haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang. “We willen onder meer inzetten op het vergroenen van de Brugse buurten, helpen om woningen energiezuinig te maken en pleiten voor een meer duurzaam toerisme”, zegt lijsttrekker Raf Reuse.

In de van vzw Yot, naast de Magdalenakerk, lanceerde Groen Brugge de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Brugse groenen gaan de verkiezingen met vertrouwen tegemoet en verwijzen hiervoor naar de voorbije parlementsverkiezingen.

“Op 9 juni behaalden we in Brugge een mooie score van 10 procent en onze Brugse kandidaten boekten ook mooi persoonlijke resultaten”, zegt kopman Raf Reuse. Groen trekt met een volle lijst van 47 kandidaten naar de kiezer in Brugge.

Fractieleider in de gemeenteraad Raf Reuse is lijsttrekker en hij wordt geflankeerd door de ‘strategische kandidaten’ Karin Robert (2), Bert Kindermans (3), Andries Neirynck (4), Joppe Massant (5) en Nela Deleu Denisijevic (6). Katrien Cattoor is lijstduwer.

Zes speerpunten

Groen trekt de campagne in met zes speerpunten. De partij wil de Brugse buurten vergroenen en de open ruimte beschermen. “We zijn de enige partij die de Brugse Groene Gordel wil vrijwaren van beton”, meent Reuse.

Daarnaast moet er volgens Groen Brugge meer ruimte komen voor voetgangers en fietsers, zowel in de deelgemeenten als in een autoluwe binnenstad. De partij wil meer betaalbare huisvesting en wil de Bruggelingen helpen om hun woning energiezuinig te maken. Ook pleit Groen voor meer inspraak van de Bruggelingen in het beleid door wijkbudgetten in te voeren, waarmee de Brugse buurten beslissen over een deel van de stadsbegroting.

Daarnaast maakt Groen ook een prioriteit van toerisme. “Steeds meer Bruggelingen ervaren de schaduwzijden van het massatoerisme. Het evenwicht in onze stad lijkt zoek. Wij willen die balans herstellen met een ander beleid. We moeten niet meer, maar beter toerisme nastreven. Zo willen we inzetten op bezoekers die de tijd nemen om Brugge te ontdekken en het aantal cruiseschepen sterk beperken”, besluit Raf Reuse.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier