Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

Het gaat om het oude gemeentehuis, de oude pastorie en twee woningen in het centrum van Beselare. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.

Het gemeentebestuur kondigde in oktober 2022 de verkoop aan van het oude gemeentehuis, de oude pastorie en de woningen op Beselareplaats 1 en Wervikstraat 2 in Beselare aan. De bedoeling is om het dorpscentrum een nieuw gezicht te geven en zo op te waarderen. Er wordt daarbij wel rekening gehouden met de erfgoedstatus van het gemeentehuis en de pastoriewoning. Initiatiefnemers kunnen bijkomende woningen en appartementen realiseren voor de vrije markt. In het achterliggende gebied is er ruimte voor collectieve tuinen, garages, parkeerplaatsen, fietsenstallingen en soortgelijke voorzieningen.

550.000 euro

Ondertussen is de verkoopsprocedure doorlopen. De gemeenteraad keurde de verkoop goed aan Houthandel Demuynck-Maes en Despierre Bouw & Ontwikkeling voor een totaalbedrag van 550.000 euro. “We zijn blij dat er uiteindelijk een voorstel gekomen is waarvan we voelen dat de wensen van de Beselarenaars ingevuld worden”, aldus burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980). “Er is respect voor de eigenheid van de dorpskern, zodat het een harmonisch geheel zal vormen met de omgeving en het authentieke karakter behouden blijft. Het gaat over een totale oppervlakte van 1.681 vierkante meter.” (NVZ)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier