Geen gemeenteraad? Team 8680 houdt zelf zitting

Op maandag 25 maart voerden de gemeenteraadsleden van team8680 actie tegen de afgelasting van de gemeenteraad die op die avond gepland was. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Maandag 25 maart om 19 uur voerden de gemeenteraadsleden van team8680 actie op het Sint-Maartensplein tegen de afgelasting van de gemeenteraad die had moeten plaatsvinden die dag. “Wij hebben de raadsleden tijdig geïnformeerd dat er slechts één punt op de agenda stond, dat perfect in april aan bod kan komen”, repliceert Kelly Tanghe (Vooruit), voorzitter van de gemeenteraad.

Tom Pollentier (CD&V Koekelare) betreurt het gebrek aan overleg en bekritiseert de huidige meerderheid. “Vanuit de oppositie zijn er nochtans heel wat vragen te stellen en lopende dossiers om op te volgen. Bewijs hiervan de voorbije gemeenteraden waarbij de vragenronde meestal meer om het lijf had dan de agenda zelf”, klinkt het. “Wij gebruiken die tijd nu om met burgers en de pers in gesprek te gaan over hoe we onze gemeente wél nog beter kunnen maken en de vele uitdagingen die ons te wachten staan.”

De voorzitter van de gemeenteraad Kelly Tanghe reageert dat de raadsleden tijdig werden geïnformeerd over de afgelasting aangezien er slechts één niet-dringend punt behandeld kon worden dat gerust aan bod kon komen in de volgende geplande raad in april. Er kwam hierop geen reactie. “Wij hebben de raadsleden tijdig geïnformeerd dat er slechts één punt in de gemeenteraad kon behandeld worden, dat bovendien niet dringend was en perfect in de volgende geplande gemeenteraad van april aan bod kan komen. Blijkbaar wil Team 8680 dat er voor één niet-dringend punt wel een zitting wordt gehouden? We moeten 10 gemeenteraden houden per jaar en we zullen daaraan voldoen. Er stonden er 11 op de timing voor dit jaar.” (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier