Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

Sam Weyts, lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor Vlaams Belang met rechts van hem de nieuwe ondervoorzitter Deborah Buyse en de nieuwe voorzitter Eugène Beernaert voor het VB-lokaal in Kachtem. © gf
Wouter Vander Stricht

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

Dat het overlijden van Rik Baert een bepaalde leegte achterliet in het afdelingsbestuur van Izegem, is een zekerheid. Hij was niet alleen 13 jaar voorzitter van de afdeling, maar ook de lijm die Vlaams-nationalisten verbond in Izegem. Vlaams Belang Izegem is dan ook trots te kunnen aankondigen dat Eugène Beernaert het schitterende werk zal verderzetten. Eugène is geen onbekend gezicht en was reeds jarenlang ondervoorzitter van de afdeling. “Ik zal alles in het werk stellen om een waardig opvolger te zijn van Rik. Het schitterende resultaat van juni laatstleden bewijst dat Izegem nood heeft aan een sterk Vlaams Belang en ik help met veel plezier de aankomende gemeenteraadsverkiezingen coördineren”, aldus Beernaert.

Deborah Buys nieuwe ondervoorzitter

Deborah Buyse, de 33-jarige jongedame die ook kandidaat was voor de nationale verkiezingen, neemt de rol van ondervoorzitter op haar. “Ondanks ik nog niet zo lang actief ben in het Izegemse afdelingsbestuur, kreeg ik al heel wat kansen. Ik werd door de partij aangesteld als campagnemedewerker, kreeg een plaats op de Kamerlijst en nu werd ik intern aangeduid als ondervoorzitter. Ik zal me dan ook ten volle inzetten om deze rol te vervullen”, aldus Deborah Buyse. “Ik wil hiervoor ook uitdrukkelijk alle bestuursleden bedanken voor het vertrouwen die ze in me stellen.”

“Ik heb alle vertrouwen in de vernieuwde afdelingsstructuur en ben ervan overtuigd dat we met een enthousiaste en kwalitatieve ploeg naar de lokale verkiezingen trekken. Ik hoop dan ook op een goed resultaat”, besluit Sam Weyts, lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier