Cindy Depoorter vervangt Ann Bryon in gemeenteraad van Bredene

Cindy Depoorter zal als onafhankelijke zetelen. “Omdat ik straks kandidaat ben voor Alternatief24 bij de komende verkiezingen.” © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Door haar verhuizing naar Oudenburg moet gemeenteraadslid Ann Bryon (Open VLD) de gemeenteraad van Bredene verlaten. Ze wordt vanaf 27 augustus opgevolgd door Cindy Depoorter, die als onafhankelijke zal zetelen. Depoorter is vrijwilliger en administratief medewerker bij de MS-Liga Oostende.

Depoorter stond in 2018 op de kartellijst N-VA/Open VLD en haalde vanop een zevende plaats 136 voorkeurstemmen. “Ik was de eerste opvolger na Ann Bryon en zal nog aan de laatste drie gemeenteraden van deze legislatuur deelnemen”, legt Cindy Depoorter uit. Ze zal zetelen als onafhankelijke. “Omdat ik straks kandidaat ben voor Alternatief24 bij de komende verkiezingen, vond ik dat maar netjes zo.”

Sociale sector

Cindy Depoorter is 48 jaar, al 23 jaar gehuwd en mama van drie pubers. Ze is naar eigen zeggen een bezige bij, open van geest en recht voor de raap. Van opleiding is ze maatschappelijk assistent. Ze werkte zowel in de sociale sector met jongeren (met en zonder beperking) en ouderen als in de dienstensector.

Rolstoelgebruiker

Als MS-patiënte en rolstoelgebruiker zette ze zich de voorbije jaren onder meer in voor een betere toegankelijkheid van openbare en publieke gebouwen voor mensen met een beperking. Depoorter is vandaag vrijwilliger en administratief medewerker bij de MS-Liga Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier