Charlotte Verkeyn (N-VA Oostende): “We hadden op iets meer gehoopt, maar klaar om te praten met Vooruit Plus”

Op de voorgrond zien we de verkozenen van N-VA: Manu Beuselinck, Kristof Gesquière, Lieven du Gardein, Steven Nagels, Charlotte Verkeyn, Brecht Mignauw en Sandra Demuynck. Maxim Donck ontbreekt op de foto. © EFO
Redactie KW

N-VA boekt in Oostende een bescheiden winst van 2,7 procent en één extra zetel. De partij haalt – stemmen bijna allemaal geteld – 19,2 procent van de stemmen en acht zetels. “We hadden op iets meer gehoopt”, bekent kopvrouw Charlotte Verkeyn. “Maar we zijn klaar om in gesprek te gaan met Vooruit Plus.”

“Ik zit met gemengde gevoelens”, zegt Charlotte Verkeyn, ook schepen in de uittredende coalitie. “Enerzijds gaan we vooruit en winnen we een zetel, anderzijds hadden we toch op wat meer gehoopt. Wellicht heeft de tweestrijd Tommelein-Crombez, die ook in de nationale pers duidelijk naar voren kwam, ons parten gespeeld. Ik heb als lijsttrekker moeilijke kaarten gekregen, maar ik heb er dan toch niet zo slecht mee gespeeld. Wij zijn opgekomen voor onze punten en ik had gehoopt dat de Oostendenaars ons nog wat meer vertrouwen zouden hebben gegeven, maar we behalen een heel mooie score.

“Zeker praten”

De weg lijkt in Oostende breed open te liggen voor een coalitie van Vooruit Plus met N-VA, maar daarover is Charlotte Verkeyn nog voorzichtig. “Er zijn ook andere mogelijkheden, een coalitie van Vooruit Plus met Trots op Oostende kan ook. Ik heb in de campagne al gewaarschuwd dat wij de enige partij zijn met rechtse accenten die in een coalitie kon terechtkomen. Het initiatief ligt nu in handen van Vooruit Plus. Wij hopen dat er nu snel een bestuur komt. Als wij inhoudelijk overeenstemming vinden, gaan we zeker praten.”

Charlotte Verkeyn ging vanmorgen haar stem uitbrengen met haar man en zoontje.
Charlotte Verkeyn ging vanmorgen haar stem uitbrengen met haar man en zoontje. © EFO