“CD&V zes schepenen, wij vier”: Pablo Annys (Vooruit) spreekt morgenavond met Dirk De fauw over coalitie in Brugge

Vooruit Brugge gaat er lichtjes op vooruit. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Pablo Annys, lijsttrekker van Vooruit in Brugge, reageerde in de Van Ackerzaal bij ABVV in de Zilverstrtaat in Brugge zeer tevreden op de uitslag: “Er zijn twee winnaars in Brugge: een kleine en een grote.”

“Burgemeester Dirk De fauw heeft zijn bonus verzilverd en wij stijgen met 1 procent, we overschrijden de kaap van 20 procent. Eén op vijf Bruggelingen heeft op ons gestemd. Ik betreur dat de opkomstplicht is afgeschaft door de liberalen. Welnu, ze zijn voor die beslissing afgestraft. 40 procent van de Bruggelingen is niet opgedaagd. Ik hoop dat de Vlaamse regering die foute beslissing ongedaan maakt.”

“Het verheugt mij dat burgemeester Dirk De fauw nu eerst met Vooruit alleen zal praten maandagavond. Samen hebben we 31 van de 47 gemeenteraadszitjes. Het is logisch dat hij eerst met de tweede winnaar praat. Onze twee partijen komen goed overeen, we hebben gemeenschappelijke prioriteiten, op een of twee dossiers na. We hebben de voorbije zes jaar goed samen bestuurd. Of N-VA erbij moet? In principe is er geen derde partij nodig. Het zou betekenen dat CD&V zes en Vooruit vier schepenambten zullen bekleden. Maar ik wil niet vooruit lopen op de gesprekken.”

“Met mijn persoonlijke scoren ben ik ook uitermate blij. Ik verdubbel het aantal voorkeurstemmen. Dat belooft ook voor 2030”, besluit Pablo Annys.