‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De mensen op de cd&v-lijst in Lendelede. Zittend, van links naar rechts: Valerie Debacker, Liese Decroubele, Carine Dewaele, Daan Mostaert, Nico Parmentier en An Malysse. Staand: Bruno Vanoverbeke, Tine Desmet, Rudy Rommens, Kim Mondy, Nathalie Pauwels, Kevin Vangheluwe, Jan Viaene, Pieter-Jan Delbeke, Rita Lammertyn en Yorick Depaepe. Nik Messely kon niet aanwezig zijn. (foto Frank Meurisse) © Frank Meurisse
Redactie KW

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.

“Wij laten de cd&v niet los, want we blijven christendemocraten in hart en ziel”, zegt Carine Dewaele. “We leggen wel het accent op het lokale. 2030 staat voor onze toekomst. In ons vorig verkiezingsprogramma stond trouwens ook al 2030.”

De cd&v trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een team van zeventien kandidaten die een perfecte mix zijn van ervaring, enthousiasme, gretigheid, traditie en vernieuwing. “Er staan zes nieuwe gezichten op de lijst: drie mannen en drie vrouwen die zich voor de lokale politiek willen engageren. Een team dat alles in huis heeft om opnieuw voor de overwinning te gaan, in oktober.”

De kandidaten zijn, in volgorde: 1. Carine Dewaele, 2. Daan Mostaert, 3. Rudy Rommens, 4. Nico Parmentier, 5. Jan Viaene, 6. Tine Desmet, 7. Liese Decroubele, 8. An Malysse, 9. Pieter-Jan Delbeke (nieuw), 10. Yorick Depaepe, 11. Nik Messely (nieuw), 12. Nathalie Pauwels (nieuw), 13. Kim Mondy (nieuw), 14. Valerie Debacker (nieuw), 15. Kevin Vangheluwe (nieuw), 16. Bruno Vanoverbeke, 17. Rita Lammertyn.

Nieuw bij de vrouwen

Nathalie Pauwels uit de Heulsestraat is de vrouw van Davy Saelens en werkt in een chocoladegroothandel. Het koppel heeft twee kinderen: Laura en Ilias. “Zij ontwierp het nieuwe logo van de partij”, zegt Carine Dewaele. Kim Mondy uit de Tarwelaan is de vrouw van Stefaan Houthoofd. Zij werkt in een publibedrijf. Het gezin heeft een zoon: Lars. Valerie Debacker uit de Pieter Meerssemanstraat is de vrouw van Andrew Theunis en werkt voor het CAW. Het koppel heeft een dochter: Emma.

Nieuw bij de mannen

Pieter Jan Delbeke uit de Kortrijksestraat is de man van Jolien Callewaert. Hij werkt deeltijds als landbouwer en deeltijds als adviseur bij de Boerenbond. Het gezin heeft drie kinderen: Jerome, Odette en Gisèle. Kevin Vangheluwe uit de Izegemsestraat werkt als boekhouder voor Gourmand, een Franse Viennoiserie. Kevin was tien jaar voorzitter van de Jeugdraad in Lendelede.

Terug van weggeweest

De laatste nieuwkomer bij de mannen is Nik Messely, zaakvoerder van de Argenta-kantoren in Lendelede en Izegem. Hij is de man van Kartrien Decannière. Ze hebben twee kinderen, René en Irma, die allebei wielrenners zijn. Nik was in een vorige legislatuur schepen van onder andere Jeugd, Onderwijs en Feestelijkheden. Hij stopte met zijn lokaal mandaat omdat hij zich wilde concentreren op zijn zaken.

“We zijn blij dat Nik terug is, en hij heeft ook weer ambitie”, zegt Carine Dewaele. “En we kijken erg uit naar de komende verkiezingen. Er is geen stemplicht meer en de lijststemmen tellen niet meer mee, ook al blijft het bolletje bovenaan eigenaardig genoeg wel op de stembiljetten staan. De vraag is dan ook hoeveel stemgerechtigden er zullen gaan stemmen in oktober. Toch moeilijk te voorspellen. Maar de cd&v heeft trouwe kiezers, en dat stelt ons toch enigszins gerust.”

Veranderd landschap

Lendelede krijgt in oktober een veranderd landschap aan politieke partijen. Met de N-VA en Trots samen op een nieuwe lijst. We vernamen nog net dat Vicky Devreese, die voor Trots op Lendlee in de gemeenteraad zetelt en met de partij en fractieleider Francis Bonte de overstap naar N-VA had gemaakt, nu toch uit de nieuwe beweging stapt.

Uiteraard zal er ook rekening moeten gehouden worden met het Vlaams Belang, dat volgens Jo Vansteenkiste zeker zal opkomen met een eigen lijst.

“Wij zijn er alvast klaar voor”, zegt burgemeester en lijsttrekker Carine Dewaele. “Met een lijst waar ook de jongeren als Daan Mostaert, die op plaats twee staat, een kans krijgen. We kijken uit naar hoe Lendelede zal stemmen in oktober!”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier