Burgemeester trekt lijst Open Vld voor gemeenteraadsverkiezingen

Het bestuur van Open Vld blijft achter Francesco Vanderjeugd staan. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Open Vld Staden heeft een eerste tip van de sluier gelicht rond haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Huidig burgemeester Francesco Vanderjeugd wordt lijsttrekker, ondanks zijn doorverwijzing naar de rechtbank voor mogelijke belangenvermenging.

“Francesco wordt onze lijsttrekker”, vertelt lokaal Open Vld-voorzitter Francky Deprez. “Het bestuur blijft als één blok achter hem staan. We trekken ook niet onder een andere naam naar de kiezer, maar kiezen voor Open Vld. Het is een bewuste keuze om die naam te behouden, onder meer omwille van ons sterke verkiezingsresultaat bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.”

“Het is belangrijk dat het bestuur achter mij blijft staan”, stelt Vanderjeugd. “Ook vanuit de bevolking voel ik enorm veel steun. De rechtszaak zie ik als een apart traject, los van de verkiezingen.”

Open Vld stelde ook haar verkiezingslogo voor. “Dat verwijst naar yin en yang”, zegt Vanderjeugd. “Naar het emotionele en de ratio. Het emotionele verwijst naar het zich inzetten om mensen te verbinden, de ratio naar investeren in de gemeente.”

De partij zegt in juni een aantal namen van nieuwe kandidaten te zullen lossen. In juli zou de hele lijst voorgesteld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier