Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu

De nieuwkomers op de lijst zijn Edward Verstraete, Dirk Rogge, Michiel Beils, Veerle Holsbeke en Robbe Corevits samen op de foto met lijstrekker Luc Derudder. © JC
Redactie KW

Er viel zondag verkiezingsnieuws te rapen op de aperitieflezing van Nathalie Muylle, nationaal ondervoorzitter van CD&V. Burgemeester Luc Derudder liet weten dat hij op 13 oktober de lijst zal trekken van Oostrozebeke-nu.

De activiteit was georganiseerd door de meerderheidsfractie Oostrozebeke-nu van burgemeester Luc Derudder. Er kwam niet echt veel volk opdagen, ofschoon er mooi verkiezingsnieuws was beloofd.

Na de verwelkoming kreeg Nathalie Muylle ruimschoots de gelegenheid om de actuele thema’s uit de politiek tot te lichten. Uit haar toespraak onthouden we alleen dat zij pleitte voor een volwaardige universiteit voor de provincie West-Vlaanderen zodat de West-vlaamse studenten niet langer moeten pendelen naar Gent of Leuven.

Lijsttrekker

Na de toespraak van de eerste schepen van Roeselare was het de beurt aan burgemeester Luc Derudder die met enige trots mededeelde dat hij op 13 oktober de lijst zal trekken van de lijst Oostrozebeke-nu.

We doken kort even in de archieven. Luc Derudder is aan zijn eerste mandaat als burgemeester bezig in opvolging van Karl Declerck. Hij heeft een ACV verleden als vrijgestelde achter zich. Hij werd geboren op 15 juli 1960 en heeft intussen al enige politieke ervaring opgedaan.

Zo was hij in het verleden al 25 jaar gemeenteraadslid, 5 jaar schepen en 6 jaar burgemeester. Dat komt neer op 36 jaar politiek ervaring. Bij de meest recente verkiezingen was hij lijstduwer en behaalde hij 1.160 stemmen.

Zijn fractie behaalde bij de vorige verkiezingen 10 zetels, een nipte overwinnen op Inspraak. De burgemeester blikte nog even terug op de voorbije legislatuur. Hij had het over een heel moeilijke periode met onder andere de coronacrisis, de perikelen in woonzorgcentrum Rozenberg en de heel recente strubbelingen in de politiezone Midow.

“We hebben dit allemaal gelukkig goed overleefd en we hebben met onze ploeg de beloofde investeringen weten te realiseren. Ik ben echt een tevreden burgemeester. Als lijsttrekker sta ik alweer voor een grote uitdaging. Gelukkig sta ik er niet alleen voor maar krijg ik enorm veel steun van een ploeg gemotiveerde mensen.”

Nieuwkomers

De nieuwkomers op de lijst zijn Edward Verstraete, Dirk Rogge, Michiel Beils, Veerle Holsbeke en Robbe Corevits samen op de foto met lijstrekker Luc Derudder.

(CLY)