Bram Coppein (LVP) volgt Stephan Mourisse op als burgemeester van Vleteren

Bram Coppein wordt de nieuwe burgemeester. © gf
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst. Gerda Goubeir en Marnix Lauwers blijven schepen, Franky Berten wordt de nieuwe schepen. De LVP behaalde 11 van de 13 zetels (+4), Vleteren Actief behaalde 2 zetels (-2).

In Vleteren was er een opkomst van 65,4%. De LVP kreeg 75,4% van de stemmen, Vleteren Actief 24,6%. Bram Coppein behaalde 645 voorkeurstemmen. “Ik ben uiteraard tevreden, want ik behaalde slechts 4 stemmen minder dan vorige keer, en dat met zo’n lage opkomst. Gerda Goubeir kreeg 537 (492) stemmen, Marnick Lauwers 439 (500) en Franky Berten 282 (420).

Bij Vleteren Actief behaalde lijsttrekker Paul Vandendriessche (nieuw) 178 stemmen, huidig raadslid Kristof Dejonckheere 196 (364). Zij zullen zetelen in de oppositie. Er kwamen geen andere partijen op in Vleteren.

Voor de nieuwe burgemeester Bram Coppein zijn de prioritaire punten veiligheid, inspraak van de bevolking, de speelzones, de afwerking van de N8, oplossingen voor de Kruisboom- en Hogebrugstraat en zeker geen fusie met een andere stad of gemeenten. (AHP)