Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

V.l.n.r.: Dorothy Marrannes, Jan De Soete, Marc Vanderbrigghe, Jeroen Van renterghem, Sandy Buysschaert, Tineke Van Kerschaver. © Wim Kerkhof
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.

“De gemeenteraden van 23 april en 18 juni toonden pijnlijk aan waarom de huidige meerderheid geen interesse toont in ons pleidooi voor duidelijker signalisatie”, stelt CD&V-lijsttrekker Sandy Buysschaert. Zowel het jaarverslag over de GAS-boetes als de jaarrekening tonen volgens hem aan dat er van een veilig autoluw centrum momenteel geen sprake is.

“Met meer dan 13.000 GAS-boetes en een opbrengst voor de stadskas van zo’n 849.000 euro, wordt aangetoond dat het aantal overtredingen niet normaal te noemen is. De communicatie aan het begin van elke centrumstraat, die bestuurders moet verwittigen over het autoluw regime, is ondermaats en verwarrend. Zoveel is duidelijk. Het stadsbestuur laat automobilisten letterlijk in de val rijden.

Onveilige situatie

Marc Vanderbrigghe van de verkeerscommissie vult aan: “Het stadsbestuur moet toch beseffen dat het op deze manier een onveilige situatie creëert. Telkens komt de veiligheid van de massa wandelaars in het gedrang. Het is ondertussen meer dan twee jaar dat we zowel in de verkeerscommissie als in de gemeenteraad hameren op een betere signalisatie. We vragen duidelijke LED-borden, simpel rood/groen licht, universeel te begrijpen. Gemakkelijk programmeerbaar en verwarring is onmogelijk.”

“Recent zagen we nog in Brugge de installatie van dynamische signalisatietotems. Dat het stadsbestuur ons pleidooi voor een betere signalisatie totaal negeert, doet ons vermoeden dat hun motief enkel geldgewin is. Mocht het anders zijn, dan had men twee zomers geleden al actie ondernomen”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier