Bart Plasschaert (Trots op Oostende): “Met CD&V behouden we onze drie zetels”

Bart Plasschaert haalt 500 stemmen meer dan in 2018. © LINDE WALTERS BELGA
Redactie KW

Bart Plasschaert zette een persoonlijke topscore neer: hij haalt 500 stemmen meer en wordt de tweede in de stemmenrangorde van Trots op Oostende. “Maar ik kan er niets mee doen”, zucht hij.

“De Oostendse verkiezingen waren een veldslag. We hebben die veldslag verloren en dat is jammer, want Trots op Oostende is en blijft een heel mooi project. De drie kartelpartners hebben in de meerderheid goed samen gewerkt. We moeten ons project verder zetten om over zes jaar te kunnen tonen dat dit echt de toekomst is”, zegt Bart Plasschaert.

De populaire schepen van Cultuur is er nog niet uit of hij zelf als oppositieraadslid zou gaan zetelen. “Wij zijn als CD&V eigenlijk wel vrij tevreden over ons resultaat in Trots op Oostende. We behouden onze drie zetels en met Kato Hoogstoel is een jong nieuw iemand verkozen. Ik zal pas een beslissing nemen als ik weet wie precies de opvolgers zijn.”

Persoonlijke topscore

Bart Plasschaet behaalt een persoonlijke topscore met 1.546 voorkeurstemmen, de tweede beste van Trots op Oostende. “Ik haal 500 stemmen meer dan de vorige keer en dat terwijl slechts 60 procent van de bevolking is gaan stemmen. Maar daar doe je niets mee. Dat kan gebeuren in de politiek: op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Als wij alleen hadden opgekomen, had dat ook niets veranderd aan de situatie. Goed scoren en er niets mee kunnen doen… that’s life.” (EFO/HH)