Ann Woestijn krijgt brief met kruis in de bus: “Ik heb een vermoeden, maar ik laat me niet doen”

Ann Woestijn kreeg een bizarre brief in de bus. © GF
Redactie KW

Ann Woestijn behaalde met haar partij Voluit in De Panne vier zetels en zal oppositie voeren de komende zes jaar. Woensdag ontving ze via de postbode een brief met daarop een kruis in blauwe stift getekend. “Ik heb hier aangifte van gedaan”, zegt ze.

Ann zette de foto van de brief en het handschrift van de verzender op haar socials in de hoop zo de dader op het spoor te komen. “Waarschijnlijk komt dit van een aanhanger van een politieke partij. Ik zou niet weten wie dat anders zou doen. We hebben een propere campagne gevoerd. Ik stapte intussen naar de lokale politie. Op de enveloppe stond mijn adres in handschrift geschreven en op de brief stond een kruis in blauwe stift getekend.”

Hoe dat binnenkomt bij Ann, die al jaren in de gemeenteraad zit? “Uiteraard keek ik raar op toen ik die brief opende, maar het wakkert alleen maar mijn strijdvaardigheid aan. Ik heb niemand iets misdaan en daarom til ik er niet zo zwaar aan. Maar uiteraard wil ik graag weten wie hierachter zit. Daarom plaatste ik een foto van de brief op mijn Facebookpagina. Misschien kent iemand het handschrift.”

‘Deze brief heb ik deze middag ontvangen. Misschien herkent er iemand dit handschrift? Een doodsbedreiging of een politieke bedreiging?’ postte Ann waarop meer dan 100 mensen reageerden. Eén van hen is huidig burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B): ‘Niet leuk. Inderdaad aangeven. Maar waarom zou dat een politieke bedreiging zijn.’ schrijft hij. Waarop Ann Woestijn repliceert: ‘Bram Degrieck, wat is het dan wel? Ben ik dan zo’n onmens? Ik sta altijd klaar om iedereen te helpen en dan krijg ik zoiets.’

Ann deed een rondvraag binnen haar partij en ook bij de twee andere oppositiepartijen Kracht!g en Team 8660. “Ik wilde inderdaad weten of ik de enige was en dat blijkt zo te zijn.” (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier