Absolute meerderheid voor CD&V in Waregem, ook Team Waregem is tevreden

Kristof Chanterie (tweede van links) heeft de overwinning binnengehaald. © Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

CD&V wint opnieuw, en behoudt met 17 van de 33 zetels (44,5 procent) de absolute meerderheid. Al bestaat de kans dat de partij een coalitiepartner zoekt om een grotere meerderheid te vormen.

N-VA is de tweede partij met 18,8 procent (6 zetels), gevolgd door Vlaams Belang met 13,9 procent (4 zetels). Team Waregem haalt met 9,4 procent 3 zetels binnen, Groen telt er ook 3 met 9,5 procent. Vooruit haalt met 3,9 procent de kiesdrempel niet.

De sjerp is zo goed als zeker voor CD&V-lijsttrekker Kristof Chanterie, die op dit moment met 3.366 voorkeurstemmen dubbel zo goed scoort als zijn achtervolgers. “Dat we de absolute meerderheid behouden, is zeer goed nieuws”, reageert Chanterie. “Ook met mijn persoonlijk resultaat ben ik enorm tevreden.”

Content

Bij Team Waregem heerst euforie. “Je hoopt altijd op meer, maar met drie zetels zijn we echt content”, vertelt lijsttrekker Johan Vanhove. “We hebben veel positieve berichten ontvangen op ons nieuw onafhankelijk project.”

Bij Groen heerst een dubbel gevoel. “We houden stand en daar zijn we trots op, maar we hadden natuurlijk op meer gehoopt”, zegt lijsttrekker Simon Wemel. “Ik dacht dat men meer op het lokale verhaal zou stemmen, maar we dragen toch de negatieve gevolgen van de nationale resultaten. De Waregemnaar heeft duidelijk rechts gestemd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier