Gemeentebelangen stelt laatste twee kandidaten voor

Geert Vandeputte (links) en Cédric Geelhand de Merxem komen op voor Gemeentebelangen. © gf
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Net voor de zomer stelde Gemeentebelangen zijn laatste twee kandidaten voor voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Heuvelland. Geert Vandeputte en Cédric Geelhand de Merxem dingen mee naar een plaatsje in de gemeenteraad.

Geert Vandeputte (57) uit Wijtschate baat samen met zijn vrouw Kristien Strubbe en hun zoon Gert-Jan een gemengd landbouwbedrijf uit. Daarnaast hebben ze een bedrijf dat speelpleinen en fietsenstallingen aanlegt. Ook hun dochters Karen en Maaike zijn actief binnen de landbouwsector. Geert is ook voorzitter van de Landelijke Gilde. “Geert is voor de partij dus dé uitgelezen persoon om de belangen van de landbouw te verdedigen”, klinkt het bij Gemeentebelangen. “Daarnaast wil Geert zich inzetten om de komende legislatuur na de vernieuwing van de dorpen ook de voorziene investeringen in de landelijke wegen en het buitengebied mee te sturen. En ook de opwekking van duurzame energie staat bij Geert bovenaan het prioriteitenlijstje.”

Cédric Geelhand de Merxem (43), zoon van oud-schepen Jean-Pierre, uit Kemmel maakt sinds begin 2023 deel uit van het bijzonder comité voor de sociale dienst in Heuvelland. Daar deed hij dus al de eerste politieke ervaring op. Nu komt hij ook voor het eerst op bij de verkiezingen. Cédric woont met zijn vrouw Delfien Bruggeman en hun dochtertje Camille in de Willebeek in Kemmel. Hij is vertegenwoordiger voor een firma die machines levert om sappen te persen. In zijn vrije tijd werkt hij mee in het bestuur van KVK Westhoek. “Cédric is dan ook erg geëngageerd om de kans te grijpen om de sociale kant van de gemeente te bewaken in het bijzonder comité en deed dat met verve. Hij gelooft in de positieve kracht van mensen en is een sociaal volksmens ten top.”