Geen jongerendebat in Harelbeke? Dan organiseren jongeren Vooruit er maar zelf één

Simon Lambrecht, Sharka Piepers, Connor Casier, Esther Declercq en Axel Mahieu van Vooruit (gf)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Op 6 oktober om 18 uur 30 in JC TSAS organiseert Vooruit Harelbeke een jongerendebat met de vier partijen die de stad rijk is. Best opvallend, want normaal gezien organiseert de Jeugdraad het debat.

“De Harelbeekse jeugdraad besliste om voor de huidige lokale verkiezingen geen jongerendebat te organiseren”, klinkt het. “Gezien de jongerenkandidaten van Vooruit Harelbeke het uitermate belangrijk vinden dat ook jongeren geïnformeerd worden over de komende verkiezingen, hebben ze het heft in eigen handen genomen en organiseren ze, op 6 oktober 2024 om 18 uur 30 in JC TSAS, een debatavond die specifiek gericht is op jongeren.”

Tijdens de debatavond willen ze jongeren vooral kennis laten maken met de jongere kandidaten die te vinden zijn op de verschillende lijsten, en willen ze een gesprek aangaan met het publiek rond verschillende thema’s die de Harelbeekse jeugd aanbelangen. De leeftijd van de debaters is beperkt tot maximaal 35 jaar en het debat wordt gemodereerd door Pieter Maeseele van UAntwerpen, een inwoner van de gemeente.

Kandidaten

Deze week ontvangen alle jongeren tussen 18 en 23 jaar, die tijdens de vorige lokale verkiezingen nog niet mochten stemmen, een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus. Bij N-VA zijn Célestine Vandeputte en Alec Desmet de kandidaten die in debat gaan. Team Harelbeke schuift Thomas Guillemyn en Lise-Marie Platteau naar voren. Voor Vlaams Belang komen Ilani Vanrobaeys en Gregory Vande Langerijt langs en tot slot vertegenwoordigen Melissa Depraetere en Simon Lambrecht Vooruit/Groen.