Frituristen Hannes Catanzaro en Heidi Coussens vervoegen Stadslijst voor Kortrijk: “Het zijn allebei ondernemers die schwung brengen”

Lijsttrekker Ruth Vandenberghe (rechts) haalt met frituristen Hannes Catanzaro (links) en Heidi Coussens (midden) versterking aan boord voor ‘haar’ Stadslijst voor Kortrijk. © KDS
Jules Fremaut

Lijsttrekker Ruth Vandenberghe haalt versterking aan boord voor ‘haar’ Stadslijst voor Kortrijk. Zo bekleden Hannes Catanzaro, uitbater van Frites Unique en Heidi Coussens van de mobiele frituur Bernard een plekje op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Het zijn ondernemers als Hannes en Heidi die schwung brengen in onze stad. Dat is de spirit die we willen uitdragen met Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk”, aldus Vandenberghe.

De aankondiging luidde meteen ook het startsein in van de campagne van de Stadslijst voor Kortrijk. Van nu tot aan de verkiezingen bezoeken de kandidaten van de Stadslijst met postkaarten en vragenlijsten bijna elke dag een wijk in Kortrijk of een deelgemeente. Eerst wordt deur aan deur gegaan in Rollegem. In de komende dagen volgen dan de wijk Sint-Jan, Marke, Heule-Watermolen, Aalbeke, Bellegem en Bissegem.

“Het doel van de deur-aan-deurbezoeken is enerzijds de inwoners van Kortrijk informeren over de projecten die nog op til zijn. Maar we gaan vooral in dialoog met hen over onze ideeën voor de toekomst van de stad en deelgemeenten. We willen ook hun input. We betrekken alle Kortrijkzanen om ons programma mee vorm te geven”, aldus Vandenberghe.

Versterking

Om dat programma mee vorm te geven, rekenen Vandenberghe en co op twee frituristen. Heidi Coussens is al zo’n acht jaar zaakvoerder van de mobiele frituur Bertrand en daarnaast ook voorzitter van Paasfoorcomité, waar ze de belangen van de foorkramers op de Paasfoor behartigt. Dat Coussens in Bissegem woont, is een extra surplus voor de Stadslijst. De huidige stadscoalitie kreeg van de kritiek vooral met het centrum bezig te zijn, niet met de deelgemeenten. “Ik kom met mijn kramen op heel veel plekken in de stad. Ik heb de heropleving van de stad aan den lijve ondervonden. En ook in Bissegem is – en dat werd tijd – momenteel van alles aan het bewegen. Daar wil ik verder aan meehelpen”, aldus Coussens.

Hannes Catanzaro baat dan weer twee vestigingen uit van Frites Unique, in Marke en op Kruispunt Appel in Kortrijk. Hij wil er als ondernemer vooral zijn voor zijn collega’s. “Met Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk wil ik nu meehelpen oplossingen aanbieden. Kortrijk telt heel wat jonge gedreven ondernemers. Die moeten we alle kansen geven en minder regels opleggen”, klinkt het.

Vandorpe vertrekt

Gelijktijdig met de verwelkoming van Hannes Catanzaro en Heidi Coussens, besliste Benjamin Vandorpe (CD&V) met onmiddellijke ingang om de gemeenteraad te verlaten. Hij liet zich eerder al kritisch uit over de samenwerking van ‘zijn’ partij met Team Burgemeester, en dan vooral over de figuur van Vincent Van Quickenborne. Nu Ruth Vandenberghe lijsttrekker is, liet Vandorpe weten het project toch genegen te zijn. Maar hij keert nu dus op zijn stappen terug. Vandorpe zelf wil niet verder ingaan op zijn beslissing.