Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

De leden van Open VLD-De Merlaan bij hun campagnebord. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.

“We vonden elkaar in een gemeenschappelijk streven naar meer bestuursefficiëntie en een belastingsstop voor de bevolking”, klinkt het bij Open VLD-De Merlaan.

Bevolking Bevraagd

Begin juni organiseerde lijsttrekker Bart Van Hulle een gemeentelijke bevraging. “Onze enquête handelde over thema’s die alle inwoners van Maldegem in meerdere of mindere mate aanbelangen. Sport, infrastructuur, ruimtelijke ordening, mobiliteit, veiligheid, milieu, ondernemen en belastingen, allemaal kwam het aan bod. Alles bij elkaar vulden 1.300 Maldegemnaren de bevraging in”, vertelt lijsttrekker Bart Van Hulle. “Voor het opstellen van de bevraging en de verwerking van de resultaten deden we een beroep op professor dr. Gino Verleye, docent aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van Universiteit Gent. Uit de enquêteresultaten blijkt dat 71 procent van de respondenten van mening is dat het Maldegemse bestuur beter moet scoren op het vlak van efficiënt bestuur en 77 procent schaart zich achter een verlaging van de personenbelasting. Van alle vragen waren dit de hoogste en meest afgetekende cijfers. Dat is dan ook de reden waarom we van deze twee thema’s onze belangrijkste strijdpunten maken. Met Open VLD-De Merlaan stellen we de Maldegemse bevolking een sterk engagement voor. Als we verkozen worden, zal de bestuursefficiëntie gestroomlijnd worden en zal het uitgespaarde geld teruggegeven worden aan de bevolking.”

Maldegemse koepon

“Concreet willen we met Open VLD-De Merlaan een ‘Maldegemse koepon’ invoeren van 10 euro per maand per inwoner. Door de ‘Maldegemse koepon’ in te voeren, verplichten we onszelf als bestuur om zuinig met de centen van onze bevolking om te springen”, aldus lijsttrekker Bart Van Hulle.