Ex-burgemeester Piet De Groote verwacht geen partij met absolute meerderheid Knokke-Heist: “Er zal gesproken moeten worden”

© MM
Redactie KW

Een speciale verkiezingszondag voor Piet De Groote. Hij werd na het overlijden van Leopold Lippens aangeduid als burgemeester van Knokke-Heist, maar nam vorig jaar live op televisie ontslag nadat het vertrouwen tussen hem en Gemeentebelangen zoek was. Hij startte met Ja! een nieuwe partij en hoopt opnieuw mee te besturen. Bij voorkeur als burgemeester.

Neen, over het verleden wil Piet De Groote aan het stemlokaal niet veel meer kwijt. “We zijn een positieve partij en willen naar de toekomst kijken”, zegt De Groote vlak nadat hij enige tijd in het stemhokje bleef staan. “Of ik keuzestress had? (glimlacht) Neen hoor, maar alle kandidaten op onze lijst verdienen een stem. Wat mijn verwachtingen zijn? Ik denk niet dat er een partij zal zijn die de absolute meerderheid haalt. Dus zal er moeten gepraat worden in het belang van Knokke-Heist. Of dat met Gemeentebelangen kan? Ik sluit op voorhand niemand uit. Dan maak je de kiezer belachelijk. Het is zij die beslissen. Het belangrijkste is dat we opnieuw de gemeente worden waar iedereen fier op is. Ik zal me blijven inzetten voor Knokke-Heist. In gelijk welke functie.” (MM)