Eloïs Rousseau, zus van Conner, komt op voor Vooruit in Kortrijk: “Logische keuze”

Eloïs Rousseau, hier samen met haar broer Conner. © JF
Jules Fremaut

Wat al enkele jaren een publiek geheim was, wordt nu werkelijkheid. Eloïs Rousseau (27) bekleedt bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een plekje op de lijst van Vooruit in Kortrijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Eloïs Rousseau woonde tot vijf jaar geleden nog in Sint-Niklaas, waar haar broer een gooi doet naar de burgemeesterssjerp, maar raakte vijf jaar geleden tijdens de Sinksenfeesten verknocht aan Kortrijk. Sindsdien kreeg ze regelmatig de vraag om in de Kortrijkse politiek te stappen, maar hield de boot af. Gesterkt door het resultaat van haar broer tijdens de verkiezingen eind juni (75.000 voorkeurstemmen, red.), maakt ze nu toch de sprong. “Nu het beter gaat met Conner, is het voor mij logisch om voor Vooruit te kiezen”, zegt ze bij HLN. Het was voorman Maxim Veys die haar wist te overtuigen.

Achternaam

Of Rousseau ook effectief een rol van betekenis kan spelen in de Kortrijkse politiek, is maar de vraag. Ze krijgt een 29e plek toebedeeld en minimaliseert ook de rol van haar achternaam als mogelijke troefkaart. “Gemeenteraadslid worden zou fijn zijn, maar ik verwacht het eigenlijk niet. Ik denk dat het effect van mijn familienaam overschat wordt. De meeste mensen linken Conner niet aan Kortrijk”, klinkt het.

Veiligheid

Rousseau wil zich als ex-monitor in de jeugdzorg storten op thematiek ‘veiligheid’. “Kortrijk is een prachtige stad, maar ‘s nachts kan het onveilig zijn. Veel vriendinnen van mij zijn al lastiggevallen. Dat is onaanvaardbaar”, aldus Rousseau bij HLN. Zo pleit ze als oplossing – net als heel wat andere partijen – voor meer blauw op straat en een politiecommissariaat in de stationsbuurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier