Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Drummer Gino Kesteloot hier samen met lijsttrekker Ruth Vandenberghe. © JF
Jules Fremaut

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.

De campagne van de Stadslijst voor Kortrijk, een samensmelting van Team Burgemeester en CD&V, draait intussen op toerental. Vrijdag opende het Bar Futur – een café uitgebaat door de jongste kandidaten – en intussen verwelkomde het ook drummer Gino Kesteloot in de rangen. “De stad Kortrijk, en in het bijzonder Ruth Vandenberghe en Vincent Van Quickenborne, zijn heel belangrijk geweest voor mij en het succes van Kortrijk Drumt. Ik heb hier altijd alle kansen gekregen. En ik wil dat elke Kortrijkzaan, ongeacht zijn afkomst of beperkingen, hier alle kansen kan blijven krijgen”, aldus de politieke nieuweling. Kesteloot maakt met Kortrijk Drumt furore in binnen én buitenland en is dus voor heel wat Kortrijkzanen geen nobele onbekende.

De lijst van Stadslijst voor Kortrijk begint nu stilletjes aan in een definitieve plooi te vallen. De komende weken worden de laatste kandidaten aangekondigd, net als de belangrijkste inhoudelijke speerpunten.