Drie nieuwe kandidaten voor N-VA-lijst in Oudenburg: “Ze komen met nieuwe ideeën”

Lijsttrekker Marc Gilliaert stelt met Philippe Châtelain, Ann Duflou en Henk Jonckheere drie nieuwe kandidaten van N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

N-VA trekt met Philippe Châtelain, Ann Duflou en Henk Jonckheere drie nieuwe kandidaten aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Ze versterken niet alleen onze lijst als steun, maar komen ook met nieuwe ideeën”, zegt lijsttrekker Marc Gilliaert.

Philippe Châtelain is 59 jaar, getrouwd met Phanthavong Youn en woont in de Ettelgemsestraat. Hij is ex-militair. “Ik was lesgever bij de tankdivisie van Defensie. Ik hou van rommelmarkten en onder de mensen zijn. Voldoende groen in de stad vind ik zeer belangrijk”, vertelt Philippe. “Hij is een sociaal persoon, iemand op wie je altijd kan rekenen”, weet Marc Gilliaert.

Dorpsmentaliteit

Ann Duflou is eveneens 59 jaar. Ze woont in de Visserstraat, is getrouwd met Dirk Metsu. Ann is de mama van drie kinderen en oma van drie kleinkinderen. Ann is beroepshalve teamleider in de facilitaire dienst van een ziekenhuis. Ze houdt van lezen en het bezoeken van musea. “De dorpsmentaliteit is een grote troef voor onze stad, het is een verademing na een hele tijd in Oostende te hebben gewoond”, zegt Ann. “Ik wens deel uit te maken en open te staan voor de Oudenburgse gemeenschap en mee te werken aan een nette, veilige, groene en kindvriendelijke stad. Vraag is niet hoeveel meer geld je nodig hebt, maar hoe je anders te werk kunt gaan met de bestaande middelen.”

Henk Jonckheere (63 jaar) uit de Zandvoordsestraat is licentiaat lichamelijke opvoeding. Hij is een familieman, getrouwd met Betty Vansteenbroek, papa van twee kinderen (onder meer van schepen Stijn Jonckheere) en opa van vier kleinkinderen. Henk was meer dan 30 jaar kantoorhouder van een bank en verzekeringsagentschap. Zijn motto luidt: luisteren naar de mensen, samen een oplossing zoeken, en je uiterste best doen.

Minivoetbal

“Ik wil aan politiek doen zoals ik jarenlang mijn job heb uitgeoefend, als een familiaal aanspreekpunt.” Henk heeft zich 30 jaar ingezet voor het jeugdminivoetbal en is beoefenaar van de luchtvaart (PPL) en de golfsport.

De N-VA-lijst telt hiermee al 16 kandidaten van de 21. Op 11 juli stelt N-VA haar volledige lijst voor.