Drie jonge nieuwkomers op N-VA-lijst Oudenburg: “Stad veilig en leefbaar houden”

Lijsttrekker Marc Gilliaert (2de van links) is blij met de jongeren die de N-VA-lijst vervoegen: v.l.n.r. Mathias Grauwet, Melissa Deschacht en Anthony Verlée. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

N-VA Oudenburg mag dan wel met Marc Gilliaert een ancien in het vak als lijsttrekker naar voren schuiven, de partij is ook aan een serieuze verjonging bezig. Melissa Deschacht, Mathias Grauwet en Anthony Verlée zijn de jonge nieuwkomers.

Melissa Deschacht (31) is getrouwd met Jarno en mama van Aiden, Thiemen en Mila. “Ik werk als zorgkundige in de nachtshift als zorgkundige in WZC de Drie Platanen in Oostende. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met mijn gezin en fotografie waarvoor ik ook studeer. Ik woon sinds een drietal jaar in de Bellerochewijk. Ik zet me graag in voor een dementievriendelijke stad alsook activiteiten voor mensen en kinderen met autisme.”

Vaak lopen en fietsen

Mathias Grauwet (28) woont met zijn vriendin Laura in Westkerke. “Onlangs werden we de trotse ouders van ons zoontje Benny. Ik werk bij Alstom, het vroegere Bombardier. Veel van mijn vrije tijd gaat naar mijn gezin en de verbouwingen van ons huis. En ik probeer regelmatig te gaan lopen en fietsen. Al heel mijn leven woon ik in Oudenburg en heb de stad de jongste jaren enorm zien groeien. Het toffe aan Oudenburg is dat veel mensen elkaar kennen. Ik wil mij inzetten om het dorpse karakter te behouden.”

Anthony Verlée (28) woont in de Klokkeput in Ettelgem. “Ik ben leerkracht in het secundair onderwijs. Ik geef natuurwetenschappen en STEM op een middelbare school in Veurne. Daarnaast heb ik een flexi-job bij Lab9. Mijn bezorgdheid is een veilige en leefbare stad behouden. Oudenburg wordt steeds groter.”

Controles

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in onze stad. Zelf ben ik voorstander van strengere controles voor alle weggebruikers. Verder zou ik op openbare plaatsen zoals parkings, parken en openbare gebouwen extra camerabewaking willen, zodat vandalisme en sluikstorten of vervuiling maximaal worden teruggedrongen. Lokale handelaars en landbouwers mogen we niet vergeten. Rekening houdend met de lokale economie willen we het winkelen in Oudenburg voor onze inwoners maximaliseren, zodat iedereen er alle noodzakelijke producten en diensten kan vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier