“Door nonkel Jean-Marie benaderd nadat broer Tom stopt”: Wim Dedecker stapt in de politiek

“Nonkel Jean-Marie heeft mij benaderd”, vertelt Wim Dedecker. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor de deur, heeft Lijst Dedecker een opmerkelijke nieuwkomer in de rangen: Wim Dedecker. Als zoon van de voormalige schepen Luc Dedecker en broer van schepen Tom Dedecker, zet Wim nu de familietraditie voort door zich in de politieke arena van Middelkerke te begeven.

Wim Dedecker, die in het dagelijks leven als verzekeringsagent werkzaam is, is gevraagd om zich aan te sluiten bij de lijst van zijn oom Jean-Marie Dedecker. “Na het besluit van mijn broer Tom om zijn politieke loopbaan te beëindigen, werd ik door nonkel Jean-Marie benaderd,” vertelt Wim. “Ik heb de uitdaging met veel plezier aanvaard, vooral omdat ik het politieke engagement van huis uit heb meegekregen.”

De zegen van zijn vader, Luc Dedecker, die jarenlang schepen van sport en toerisme in Middelkerke was, speelt daarbij een belangrijke rol. “Mijn vader heeft na enige overwegingen zijn goedkeuring gegeven,” aldus Wim. “Zowel mijn broer als mijn vader hebben in de politiek gezeten, en het is duidelijk dat ook ik door de politieke microbe ben gebeten.”

Op de vraag of Wim ook de stap naar de politiek had gezet als zijn broer Tom nog actief was geweest, antwoordt hij resoluut: “Mocht Tom zijn politieke activiteiten hebben voortgezet, dan zou ik zelf niet hebben deelgenomen. Mijn kandidatuur zou dan absoluut niet aan de orde zijn geweest.”

Bescheiden ambities

Wat betreft zijn mogelijke ambities als hij verkozen wordt, blijft Wim bescheiden: “Laten we eerst de kiezer laten beslissen. Dan zien we wel verder.” Met zijn achtergrond in de financiële sector, zou hij wellicht in de voetsporen van zijn broer kunnen treden, die schepen van Toerisme en Financiën is. Maar ook hier blijft Wim op de vlakte: “Eerst zien wat de kiezer beslist.”

In een politieke omgeving waar verschillende partijen en kandidaten zich mengen, verwelkomt Wim de diversiteit: “Wij juichen het toe dat er nieuwe politieke partijen opkomen in Middelkerke. Wij staan open voor alle politieke stromingen en gaan met een open vizier de verkiezingen tegemoet.”

Tot slot, als hem gevraagd wordt hoe hij een eventuele politieke functie zou combineren met zijn huidige job als verzekeringsagent, antwoordt Wim: “Dat zien we dan wel. Eerst de verkiezingsuitslag afwachten, dan bekijken we hoe we het praktisch kunnen invullen. Natuurlijk doet iedereen mee om verkozen te worden, maar het is de kiezer die beslist.”

De politieke arena van Middelkerke kan zich alvast opmaken voor een spannende strijd, met Wim Dedecker als nieuwe speler in het veld. Of de Dedecker-dynastie een nieuwe schepen zal voortbrengen, weten we na 13 oktober.