Dimitri Vanliefde trekt de PVDA-lijst in Brugge

Dimitri Vanliefde trekt de lijst van PVDA in Brugge. © PVDA
Stefan Vankerkhoven

Dimitri Vanliefde zal op 13 oktober de gemeenteraadslijst van PVDA in Brugge trekken. Dimitri woont in Koolkerke met zijn vrouw en dochter en is werkzaam bij zorgvereniging Mintus, waar hij al 23 jaar op de technische dienst werkt. De laatste negen jaar is hij ook afgevaardigde bij het ACOD.

“Door mijn ervaring bij Mintus zie ik hoe belangrijk openbare diensten zoals Mintus, de stadsdiensten en De Lijn zijn. Die diensten staan open voor iedereen, maar zijn voor de meest kwetsbaren onder ons ook een echte noodzaak. Ik wil met de PVDA opkomen om ze te beschermen en te versterken. We moeten ook als stad durven investeren in zorg, openbaar vervoer en energie”, zegt Dimitri Vanliefde.

Werkende mensen

Stephen Brigitta, voorzitter van PVDA Brugge, licht de keuze voor Vanliefde toe: “Onze keuze voor Dimitri is een keuze om werkende mensen aan bod te laten komen in de politiek. Een stem op PVDA is een stem op mensen van de werkvloer, die luisteren naar wat de mensen zeggen. Denk maar aan onze grote enquête eind vorig jaar die de mening van honderden Bruggelingen verzamelde”.

De PVDA hoopt in oktober een eerste ‘rebelse ‘zetel in de gemeenteraad te krijgen. De linkse partij pleit voor een Brugge op mensenmaat, waar er in heel de stad voorzieningen zijn voor de Bruggelingen en waar wonen en leven betaalbaar is. Een stad waar iedereen zichzelf kan zijn, niet alleen degenen die het zich kunnen veroorloven.

Prioriteiten

Daarvoor zet de PVDA drie grote prioriteiten op de agenda: het terugdraaien van het bussenplan, een betere regulering van de woonmarkt en het heropbouwen van stadsdiensten die de laatste jaren werden afgebouwd in de deelgemeenten. Daarnaast wil PVDA de belasting op de bedrijfsruimte progressiever maken zodat alleen de grootste bedrijven, en niet de KMOs en kleine zelfstandigen, eronder vallen en pleit de PVDA voor het behoud van het openbaar karakter van het AZ Sint-Jan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier