Dieter Bintein kwam op voor Vlaams Belang, maar wil na ruzie eigen partij oprichten: “Ik ben tegen elke vorm van extremisme”

Dieter Bintein en zijn echtgenote Indra Decae. © AC
Redactie KW

Met de gemeenteraadsverkiezingen in Houthulst stonden zowel Dieter Bintein (31) als zijn echtgenote Indra Decae (23) op de lijst van Vlaams Belang.

“Wij hebben geprobeerd om hen gematigder op te stellen en hen socialer te laten zijn, maar het mocht niet baten. De uitspraken als ‘wanneer ik burgemeester ben geen vreemden meer’ daar ben ik tegenop gekomen. Ook de uitspraken over de LGBTQ+ gemeenschap die volgens de lijsttrekker geen bestaansrecht hebben, vind ik niet kunnen.”

“Ik heb dat ook naar hogerhand doorgegeven maar daar werd niets aan gedaan. Niet alle mensen zijn slecht. Er zitten overal slechte mensen, in iedere gemeenschap. Mij maakt het niet uit welke kleur, geloof, afkomst of seksuele voorkeur ze hebben zolang ze zich gedragen”, aldus Dieter.

Uit de hand gelopen debat

“Bij een lokaal debat waren enkele mensen van het Vlaams Belang aanwezig maar niemand nam het woord voor de partij, dus ben ik na de eerste helft opgestaan en heb ik het woord genomen. Vanuit de zaal werd ik door de vrouw van de lijsttrekker en public uitgemaakt. Dan zijn er nog de affiches die ze aftrokken, kortom gedrag van kleine kinderen, daar kan ik mij niet mee verzoenen.”

“Ik houd van mijn land, ben Vlaams gezind maar koester geen haat tegen welke mensen dan ook ongeacht ras, overtuiging en geaardheid. Ik ben tegen iedere vorm van extremisme.”

Nieuwe partij

Daarom heeft Dieter nu het plan opgevat om een nieuwe partij op te richten. “Waarom nu, net na de verkiezingen? Wel dan hebben we 6 jaar de tijd om ons voor te bereiden en sterk naar de kiezer te trekken.”

“In Merkem was de Open VLD een sterke partij maar door onenigheid bij de vorige verkiezingen is die uiteen gevallen, heel jammer! Als ik nu kijk naar de verkiezingsuitslagen dan zie ik dat de lijst van de Burgemeester ook bestaat uit mensen van verschillende achtergronden. Zij stonden vroeger op andere lijsten.”

“Dus is mijn voorstel: waarom niet samenwerken met de nieuw op te starten Open VLD, met Vooruit en met N-VA , dat zie ik perfect haalbaar. Dan samen met een sociaal programma naar de kiezer trekken.”

“Het is dus de bedoeling om een gematigde partij op te richten met een gezonde mix van links en rechts en vrij van alle extremisme.”

(AC)