De Westhoek krijgt minstens vier nieuwe burgemeesters: Peter Roose voert met Veurne Plus stevig campagne om zijn burgemeesterssjerp te behouden

Peter Roose wil er graag nog een extra termijn als burgemeester bij doen. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De voorbije maanden lieten de Westhoekburgemeesters van Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Lo-Reninge weten dat ze zich niet langer kandidaat zouden stellen voor de verkiezingen op 13 oktober.

In Lo-Reninge is Lieve Castryck al zeker van haar nieuwe burgemeesterssjerp, want er is geen tweede lijst en er moet niet worden gekozen. In Veurne blijft huidig burgemeester Peter Roose echter knokken om ook de volgende legislatuur het beleidsteam aan te voeren. In Diksmuide moet CD&V-burgemeester Lies Laridon opboksen tegen de kartellijst ACTIE! waar Vooruit, N-VA en Idee Diksmuide haar met verenigde krachten het vuur aan de schenen zullen leggen om haar uit het burgemeesterszadel te lichten.

Overal voeren de kandidaten stevig campagne, en dat doet ook Veurne Plus. “In zeven weken tijd hebben we bijna 6.000 huisbezoeken afgelegd in alle wijken en dorpen van onze stad”, zegt lijsttrekker Peter Roose. “We hebben warme gesprekken gevoerd. Schouderklopjes ontvangen, … suggesties of opmerkingen meegekregen om in de nabije toekomst aan te werken. We hebben steeds een concreet, coherent en positief verhaal gebracht zonder te kijken naar onze politieke tegenstanders. Deskundigheid, dossierkennis en degelijkheid, dat zijn onze kenmerken. Niet (te) veel woorden, maar concrete daden. Geen loze beloften, maar becijferde oplossingen. Dit weten onze inwoners te appreciëren. Zij zien immers ook het verschil met vroeger en willen niet terug naar politiek gekibbel of beleidsmatige stilstand.”

“Het is niet toevallig dat sedert 2013 – met Veurne Plus aan het roer – jaarlijks meer inwoners in de stad komen wonen dan dat er vertrekken. Het is niet toevallig dat de economische welvaart in onze stad hoge toppen scheert. Veurne is een tewerkstellingsmotor geworden voor de ruime omgeving. Het is niet toevallig dat jaarlijks meer toeristische overnachtingen worden geregistreerd en onze toeristische attractiepolen populairder worden. Niemand wil deze evoluties terugschroeven, maar er is maar één lijst die dit garandeert: Veurne Plus. Dit betekent niet dat we blind zijn voor de knelpunten die er nog zijn in de stad. Maar ook hiervoor willen we oplossingen uitwerken. Niet door extra postjes te verdelen zoals bij onze opponenten of met plotse eenmalige blitse acties, maar met een inhoudelijk programma dat bestaat uit 30 concrete acties. Speerpunten daarbij zijn de aanleg van een stadsrandbos, de aanwezige dynamiek bij de organisatie van nieuwe cultureel-toeristische evenementen bestendigen, het winkelkerngebied in de binnenstad versterken, investeren in nieuwe sportinfrastructuur en de eenzaamheid bij alle leeftijden aanpakken.”

Wie meer wil weten over de rest van het kiesprogramma kan surfen naar www.veurneplus.be.