Charlotte Hosten (19) is de jongste kandidaat op de NPE-lijst: “Het is zeker niet om de lijst te vullen”

Charlotte is zeer gemotiveerd om, wanneer ze de steun van de kiezer krijgt, mee het verschil te proberen maken. © Foto Jan
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Huidig oppositiepartij NPE begint mondjesmaat een tipje van de sluier op te lichten over hun kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De negentienjarige Charlotte Hosten is weliswaar de jongste van de groep, maar is zeer gemotiveerd om haar beste beentje voor te zetten en wil, indien mogelijk, mee het verschil maken.

Charlotte Hosten is 19 jaar en woont samen met haar moeder Christel Boeten en haar stiefvader Frank Debever in de Kolonel Naessensstraat in Egem. Ze heeft nog een broer Matthias, die een bedrijf van tuin- en grondwerken heeft, en een stiefbroer Jochen. Ze studeert Criminologische Wetenschappen aan de UGent. Wat haar hobby’s betreft is ze zeer actief in het verenigingsleven.

“Van kleins af aan ben ik naar de VWE (Vakantiewerking Egem) gegaan en via de Tienerwerking ben ik hier dan doorgeschoven naar de leiding. Sinds 2,5 jaar ben ik ook lid van de KLJ, waar ik na zes maand al in de leiding ben gegaan, iets waar ik echt wel mijn ei in kwijt kan. Ik hou van organiseren en ben niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Het welzijn van de leden staat bij mij echt centraal.”

Verschil maken

“Een tijdje geleden zijn de mensen van NPE naar mij gekomen met de vraag of ik op hun lijst wou staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik was uiteraard wel wat verrast dat ze in mij een kandidaat zagen. Nadat ze mij de nodige info gegeven hadden, heb ik hier eens goed over nagedacht en er ook met mijn oom Lionel, die aan het begin van de huidige legislatuur voor NPE in de gemeenteraad zetelde, over gepraat. Hij dacht ook dat het zeker iets voor mij was en dus heb ik toegezegd en wil ik er ook voor de volle honderd procent voor gaan.”

“Tijdens mijn studies heb ik de partijen en de politiek in het algemeen moeten bestuderen en heb ik gemerkt dat ik dit reuze interessant vind. Dat ik nu eventueel zelf mijn steentje zou kunnen bijdragen en mee het verschil zou kunnen maken, trekt mij zeker aan. Ik vind binnen het programma van NPE veel zaken waar ik mij kan in vinden. Ik sta dan ook zeker niet op de lijst om deze gevuld te krijgen, maar wil echt wel zetelen. Mocht ik verkozen geraken, wil ik mij vooral inzetten voor de jeugd en de sport- en jeugdbewegingen. Ik ben van mening dat in de gemeente wel eens een andere wind zou mogen waaien en wil daar, wanneer de kiezer het wil, zeker aan meehelpen.”