Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere bij Spoor8770: “Jeugd is de toekomst van Ingelmunster”

Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere komen op voor Spoor8770. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De nieuwe politieke partij Spoor8770 kon weer een jongeman strikken om op de lijst te staan. Naast Dries Carlier (Scouts) en Victor Van de Putte (Scouts) stelt ook Mauro Derammelaere (Chiro Jefri) zich verkiesbaar. Charlot Tyvaert, bekend van Relax by Charlot, zei ook ja tegen Spoor8770 en neemt dus eveneens deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Charlot (33) is getrouwd met Jürgen Catry. Zij is de plusmama van Elias (19) en Lotte (15). Het gezin woont in de Dokter Lauwersstraat, waar ook haar massagesalon Relax by Charlot is gevestigd. In haar vrije tijd houdt ze van wandelen en hond Rambo vertroetelen. Mauro (20) is de zoon van wijkagent David Derammelaere en Hannelore Vandenabeele uit de Nachtegaalstraat. Hij is de tweelingbroer van Matteo en volgt de richting voedingstechnologie aan Vives Roeselare. Momenteel doet hij een vakantiejob in het labo van de firma Vanhonsebrouck. Zijn hobby’s zijn lopen, paardrijden en actief zijn bij Chiro Jefri.

Enkele weken geleden stelden we in deze krant nog het massagesalon van Charlot Tyvaert voor. Toen sprak ze nog niet over de plaatselijke politiek, maar nu staat ze op de lijst. “Toen was ik al gevraagd, maar ik heb niet meteen toegezegd. Aangezien mijn man Jürgen in het bestuur zetelt en meedoet, ik meewerkte aan de Spoor8770-kaarting en omdat er veel klanten in het massagesalon mij erover aanspraken, dacht ik erover na. Ik woon al heel mijn leven in Ingelmunster. Ik groeide hier op, liep er school en ken er veel mensen. Mijn mama Linda Vandewaetere woont nog altijd op de Westwijk. Zelf kocht ik er tien jaar geleden eveneens een huis. Plots begon het wel te kriebelen en dus besloot ik om mee te doen. Jürgen en ik doen mee als koppel: we zullen allebei op de Spoor8770-lijst staan. Jürgen is niet van Ingelmunster afkomstig, maar door mijn contacten zullen veel bewoners hem wel kennen”, stipt Charlot aan. Mauro vult aan: “In oktober 2018 stond mijn moeder op de CD&V-lijst. Nu wil ik de politiek van dichtbij leren kennen. Ik twijfelde lang. Ik heb het druk met Chiro Jefri en in september begin ik aan mijn laatste schooljaar. Maar ik sta open voor vernieuwing. Spoor8770 is de partij van de jeugd aan het worden”, knipoogt Mauro. “De jeugd is de toekomst van de gemeente en zonder jeugd ben je niets. Als nieuwe partij kunnen we dus sterk uitpakken met nieuwe én vooral jonge mensen.”

“Beter Ingelmunster”

Charlot doet mee voor de zelfstandigen, Mauro voor de jeugd. “We moeten de zelfstandigen nog een extra boost geven. Vorig jaar was er een handelsbeurs, maar nu is het stil.” Mauro voegt eraan toe: “In de voorbije twaalf jaar werd er door de meerderheid veel beloofd, maar wat lukte er? Als nieuwe partij staan we voor een beter en nog mooier Ingelmunster. We moeten vooruit! Zelf focus ik mij op de jeugdwerking. Ik ben trots op de plaatselijke jeugd. Jongeren houden zich wel degelijk nog bezig met politiek.”

Charlot knikt en vult aan: “Met Spoor8770 staan we sterk met zo veel jongeren. Zij steken hun nek uit voor de dorpsgenoten. Jongeren kijken op een andere manier naar de dingen.”

derammelaeremauro@gmail.com, charlottyvaert@hotmail.com, ludwig@electro-varia.be