CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Blankenberge bekendgemaakt. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.

“Ons traject naar een verruimingslijst is begonnen in september 2022, een jaar na de beruchte coalitiewissel”, zegt Buysschaert. “De beslissing om ons verruimingsproject op te starten, was vooral geïnspireerd op de overtuiging dat er wél nog mensen waren die zich willen inzetten voor hun stad, maar dat vooral los zien van de bovenlokale politieke verkaveling. Uiteraard delen we de waarden die we in het beleid willen omgezet zien. Beleid voeren op een serene, constructieve manier waarbij het geven van vertrouwen, gedeelde verantwoordelijkheid, het verbinden van mensen met rechten en plichten centraal staan. Met onze verruimingslijst CD&VPLUS willen we de motor zijn voor een stabiel en correct beleid. Dat beleid zit vervat onder onze drie kapstokken ZON, ZEE en ZUURSTOF.”

Drie kapstokken

“ZON gaat voor ons over een beleid dat de focus legt op de mensen zelf. De nadruk vanuit het beleid moet voor ons liggen op hoe we mensen laten stralen. Dat gaat over investeren en de ruimte geven om hun toekomst uit te bouwen. Van kind tot jong gezin, van werknemer tot ondernemer, van alleenstaande tot senior. ZEE is de link met ons visserijverleden. Het gaat over verantwoordelijk beleid. Wie op zee gaat, moet de veiligheid hoog in het vaandel dragen en moet zorg dragen voor het materiaal waar men mee vaart. Iedereen is deel van een groep, dat betekent dat men zich moet integreren, dat iedereen een taak te vervullen heeft. Dat er respect moet zijn voor elkaar, dat men moet samenwerken. ZUURSTOF is bijna letterlijk te nemen. Iedereen moet kunnen ademen. Dat gaat over gezondheid, de zorg dichtbij houden maar ook het vergroenen van het straatbeeld zoals we de A.Ruzettelaan hebben aangepakt tijdens onze bestuursperiode. Dat gaat over het toeristisch parkeren uit het centrum en uit de woonwijken houden. Dat gaat over meer en betere voet- en fietspaden. En vooral, over het bewaken en versterken van de open ruimte. Wij laten ons niet leiden door de betonlobby.”

Plannen

“De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”, vervolgt Buysschaert. “Met CD&VPLUS wordt de zone rondom het oude zwembad niet volgebouwd, maar zal de nadruk vooral liggen op het realiseren van een groene parkstructuur. Ook geen jarenlange bouwput aan de Grote Markt, maar het plan van 2021 terug op tafel: een belevingsplein met ruime terrassen voor de aanliggende handelszaken. Géén megalomane woontoren op de Zeedijk maar een doordachte, correcte en transparante ruimtelijke ordening met aandacht voor het betaalbaar wonen. Met CD&VPLUS willen we tot slot ook naar een sociaal beleid dat investeert in de toekomst van mensen, een beleid dat hen actief betrekt in het economisch en sociaal weefsel van onze badstad. We zijn erin geslaagd heel wat mensen te enthousiasmeren voor ons project. Met zeventien nieuwe namen, waarvan elf onafhankelijken maar ook tien vroegere kandidaten, combineren we ervaring met nieuwe ideeën. Mensen die garant staan voor een politiek die verbindend is, een beleid dat dicht bij de mensen staat en steeds in dialoog gaat over te nemen beslissingen. Het is dan ook met grote fierheid dat ik hier als lijsttrekker onze kandidaten voorstel.”