CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen voor lijst, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers

Tijdens de voorstelling vrijdagavond waren vijf kandidaten verontschuldigd. CD&V zoekt nog drie vrouwen. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.

De huidige meerderheidspartij telt momenteel zes zetels. “De vorige keer grepen we net naast een zevende en ambiëren nu acht zetels”, zegt voorzitter Hendrik Ingelbeen. Zoals eerder vermeld is eerste schepen Bercy Slegers lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Gevolgd door schepen Tom Durnez en raadsleden fractieleider Kristof Vandamme en Meinert Vanneste. Angelique Rommelaere uit Kruiseke staat vijfde.

Schepen Yves Obin is lijstduwer samen met gewezen voorzitters Dominique Romaen en advocaat en ouderdomsdeken Marc Decramer (75).

Nieuwkomers

Het blijft in de familie met nieuwkomers Janne Ingelbeen (dochter van de voorzitter) en Lucas Romaen, zoon van ex-voorzitter Dominique. Een andere nieuwkomer is verpleegkundige Ann Leroy, ook haar stiefzoon Ryan Vansteenkiste doet voor de eerste keer mee.

Nog een nieuwkomer is ex-wielrenner Christophe Staessen. Momenteel telt de onvolledige lijst elf nieuwkomers. “We hebben een sterke ploeg en zijn vernesteld over Groot-Wervik”, zegt de voorzitter. “We zijn nodig als CD&V”, zegt Bercy Slegers overtuigend. “Daarom willen we op een aantal vlakken tandjes bijsteken, meer investeren in mensen, in wijken om zo meer nieuw leven in Wervik te blazen. CD&V wil meer mensen verenigen, meer investeren in buurten en wijken, meer veiligheid te starten vanaf de grensbrug.”

Stadswachten

Schepen van Mobiliteit Tom Durnez gaf ook aan dat de stad af wil van het jaarlijks opzegbaar contract met het parkeerbedrijf Parko en er in de plaats stadswachten worden aangeworven. “Die naast de politie controleren op foutparkeerders, onder meer in de omgeving van de brug”, aldus Tom.

Eerder maakten we al bekend dat Luigi Bossut en Romina Deschamps, beiden uit Geluwe, op de lijst staan.