CD&V Pittem-Egem gaat verder met zelfde schepencollege: “Opgebouwde expertise van de voorbije twee jaar niet verloren laten gaan”

Op zondag 13 oktober behaalde CD&V een overtuigende overwinning. Dat zorgde uiteraard voor alleen maar lachende gezichten bij de partij. © JG
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Een week na de verkiezingsoverwinning van zondag 13 oktober heeft CD&V Pittem-Egem de samenstelling van het schepencollege voor de komende legislatuur officieel bekendgemaakt.

Op zondag 13 oktober behaalde CD&V een overtuigende overwinning. “We werden beloond voor het vele werk tijdens de voorbije legislatuur”, liet Els Goeminne, covoorzitter van de partij weten. “De uitdagingen waren niet gering. Er was de corona- en de energiecrisis, de torenhoge inflatie, het eventuele fusieverhaal en er was de interne partijvernieuwing. Onze gemeente financieel gezond houden met ruimte voor nieuwe investeringen en het doorgeven van de ervaring aan mensen die de wissel op de toekomst zijn, heeft onze inwoners bekoord. En daar kunnen we alleen maar ongelofelijk dankbaar voor zijn. Hartelijkheid, degelijkheid en nabijheid blijven de basis van een duurzame relatie met de burger. Tijd nu om voluit aan de slag te gaan voor de komende zes jaar, want wie ons programma grondig gelezen heeft, merkt dat er heel wat op stapel staat.”

Geen wijzigingen

“In een bijzondere fractievergadering werden de namen van de schepenen en hun bevoegdheden vastgelegd”, gaat covoorzitter Nathalie Delaere verder. “Burgemeester Denis Fraeyman werd met zijn hoge persoonlijke score bevestigd in zijn mandaat. Ook de uittredende schepenen beloonde de kiezer met een hoog aantal voorkeurstemmen. Om deze reden, en om de opgebouwde expertise van de voorbije twee jaar niet verloren te laten gaan, werd beslist dat het schepencollege ongewijzigd verder blijft werken. Burgemeester Denis Fraeyman staat aan het hoofd van het college met collega-schepenen Chris Marreel, Heidi Lievrouw, Stijn Vandenhende en voorzitter van het bijzonder comité voor sociale zaken Annick Debonné. Arne Min Jou haalde zowel voor de provincie als voor de gemeente een heel mooi resultaat, maar een schepenambt valt op dit moment voor hem niet te combineren met zijn professionele loopbaan. Hij blijft nauw betrokken en krijgt een verantwoordelijke rol bij het beleid waar hij als gemeenteraadsvoorzitter de dossiers van nabij mee zal opvolgen. Een bestuursploeg die zich kenmerkt als ervaren en vernieuwend, verklaart ons succes.”