CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

Met 9 nieuwe gezichten trekt de CD&V met een mix van jong en oud naar de gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Damman is lijsttrekker, terwijl Christine Logghe de 20-koppige lijst duwt. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.

“We hebben zes jaar had gewerkt en hebben praktisch alles van ons vorig verkiezingsprogramma kunnen realiseren”, aldus Karolien Damman. “Mensen weten wat ze van ons kunnen verwachten. Wat we zeggen, doen we ook. Geen grote verkiezingsbeloftes, maar gewoondeuredoenop de manier die mensen van ons gewoon zijn: hard werken, aanspreekbaar, toegankelijk, midden de mensen en oog voor de kleinere zaken die toch een groot verschil kunnen betekenen voor onze inwoners.Deuredoenwerd dan ook meteen onze slogan voor deze verkiezingsperiode. Ik denk dat we tevreden kunnen terugblikken, want de algemene gemeentebelasting werd afgeschaft en de openstaande schuld op het einde van de legislatuur daalde met 30 procent ten opzichte van de vorige legislatuur.”

Blijven investeren

“Toch zijn we steeds blijven investeren, zeker in aanleg en herstel van wegen en fietspaden, denken we maar aan onder andere de Torhoutstraat. Daarnaast maakte Kortemark ook kennis met de Roende, de mattenzaal, de renovatie van het stationsgebouw en het nieuwe centrum vrije tijd met de bibliotheek”, zegt Karolien Damman.

“We trekken naar de kiezer met een aantal vertrouwde, maar ook met heel wat nieuwe gezichten: met Jana Hindryckx, Luc Delodder, Anke Vandermeersch, Stijn Degroote, Vicky Secq, Helga Doom, Shelly Derynck, Joeri Vereecke en Jolien Waeyaert plaatsen we een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst. Toen ik begin deze legislatuur burgemeester werd, had ik niet verwacht dat corona een groot stuk van mijn termijn m’n pad zou kruisen. Als ik terugkijk op die intense periode, ben ik heel blij dat we, samen met de hulp van de gemeentelijke diensten, onze gemeente en het daarbij horende belangrijke verenigingsleven zonder kleerscheuren doorheen die moeilijke tijd geloodst hebben.”