CD&V gaat met vijftien nieuwe kandidaten voor verjonging: “Diversiteit op de lijst is een troef”

De kandidaten voor de lokale CD&V-lijst in Zwevegem. Door werkomstandigheden waren er enkele kandidaten verontschuldigd. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Ook CD&V maakte de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Zoals gekend vormen Isabelle Degezelle en Raf Deprez het lijsttrekkersduo en staat Eliane Spincemaille als lijstduwer op de laatste plaats.

Degezelle zegt fier te zijn op de lijst. “Het is een zeer evenwichtige lijst met spreiding over het ganse grondgebied en er is ook een mooie leeftijdsspreiding. De twee jongste kandidaten zijn 25 jaar en onze oudste kracht is een dynamische dame van 72 jaar. De gemiddelde leeftijd is 48 jaar en er staan veertien vrouwen en vijftien mannen op. Vijftien onder hen stellen zich voor de eerste keer verkiesbaar”, aldus Isabelle Degezelle.

Raf Deprez zegt dat de grote diversiteit op de lijst ervoor zorgt dat men voeling blijft houden met wat er leeft bij de inwoners en wat de noden zijn. “We gaan voor een Zwevegem waar het goed is om te leven, te wonen, te werken en te genieten. De ambitie van CD&V Zwevegem is om de grootste partij te blijven en dus de burgemeester te leveren.”

Men kiest ook resoluut de kaart van de verjonging met onder meer het duo Isabelle Degezelle en Raf Deprez. “Isabelle kreeg de eerste plaats toegewezen. Raf zal vanop de tweede plaats een sterke tandem vormen met haar”, vult afdelingsvoorzitter Marc Vandeburie aan.

‘200% voor Zwevegem’

Hoe men de campagneboodschap ‘200% voor Zwevegem’ hard zal maken, zal de komende maanden duidelijk worden. De programmapunten maakt men later bekend.

Naast de gemeenteraadverkiezingen zijn er ook de provinciale verkiezingen op 13 oktober. Voor Zwevegem versterkt Isabelle Degezelle de CD&V-ploeg vanop de negende plaats.

We geven de kandidaten volgens volgorde op de lijst: Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Barbara Demeulenaere, Dirk Desmet, Bart Dewaele, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche, Vic Ravelingeen, Tim Coucke, Evelyn Decruyenaere, Dick Ghiesmans, Tim Vander Cruyssen, Tim Verthé, Hilde Dendauw, Isabel Doom, Ilse Vromant, Caroline Christiaens, David Thijs, Stefaan Matton, Katy Loncke, Huong Le Thi, Michaël Desmet, Kenny Verborgh, Rika Seynaeve, Anny Haerinck, Thierry Balcaen, Myriam Laverge, Bernard Vandenbulcke en Eliane Spincemaille.