CD&V Deerlijk gaat voor 50 procent vernieuwing: al 7 nieuwe kandidaten

Achteraan Yves Vande Wiele, Frans Kemseke, Nele Goemaere, Rudy Verhulst, Ingrid Deroubaix en Claude Croes; vooraan Koen Dendoncker, Tine Willaert en Lukas Viaene. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

CD&V Deerlijk stelde zeven nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. “Onze lijst met 23 kandidaten is bijna af”, stelde voorzitter Yves Vande Wiele. “We gaan voor 50 procent vernieuwing. Er zijn nog enkele gesprekken lopende. Ons doel is om tegen Pasen de lijst volledig te hebben.”

De zeven nieuwe kandidaten zijn Rudy Verhulst, Ingrid Deroubaix, Frans Kemseke, Nele Goemaere, Koen Dendoncker, Tine Willaert en Lukas Viaene. “Ze zijn allen heel sterk geëngageerd in onze gemeente”, aldus Yves Vande Wiele. “Ze hebben allen een hart voor onze gemeente en passen perfect bij ons DNA. Samen vormen zij een mooie mix van ervaring, enthousiasme, ambitie en verjonging.”

“We gaan naar de kiezer onder de naam CD&V Deerlijk. CD&V, want als partij willen we duidelijk maken dat we trouw blijven aan onze ideologie. Met de toevoeging van Deerlijk verwijzen we naar de verruiming van onze kandidaten. Tegelijk beklemtoont Deerlijk onze lokale verankering. Onze baseline is ‘Thuis in Deerlijk’. We willen dat onze gemeente een thuis is voor iedere inwoner. Een thuis om te ontspannen, te ontmoeten, te genieten, te beleven, te sporten, te ondernemen, te winkelen, te werken, jong te zijn… Kortom een ‘Thuis in Deerlijk’.”

Coalitiepartner

“We zijn al decennialang een beleidspartij in onze gemeente met sterk geëngageerde Deerlijknaren die zich met veel ambitie en respect voor anderen dagelijks inzetten voor de inwoners en toekomst van Deerlijk. We zijn tevreden over de samenwerking met onze coalitiepartner Open VLD. Ook hebben we de afgelopen jaren meermaals bewezen dat er een sterke samenwerking is binnen de hele gemeenteraad, over alle partijgrenzen heen.”

“Een mooi voorbeeld hiervan was de werkgroep corona, die in de schoot van de gemeenteraad werd opgericht, en waar alle partijen – meerderheid en oppositie – een lokaal coronarelanceplan hebben opgesteld, gericht aan onze ondernemers, handelaars, verenigingen en zorgbehoevenden. Deze samenwerking is een grote verdienste van onze huidige burgemeester Claude Croes. Het is onze ambitie om tijdens de volgende legislatuur op dit elan verder te gaan onder leiding van huidig burgemeester en lijsttrekker Claude Croes.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier