Burgerbeweging ‘Nieuw Kuurne’ trekt richting gemeenteraadsverkiezingen met ludieke filmpjes van Ezel Edgaar

Met 'de commentaar van Edgaar' geeft Ezel Edgaar zijn mening over de politiek in Kuurne. © GF
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Burgerbeweging ‘Nieuw Kuurne’ lanceert sinds deze week ludieke filmpjes via zijn eigen website en sociale media, waarin Ezel Edgaar zijn mening uit. In het eerste filmpje maakte de kijker kennis met Ezel Edgaar, die zich bevond in zijn wei in de groene long van Kuurne. In de daaropvolgende filmpjes wil Edgaar ook nog tal van andere Kuurnse locaties aandoen om zijn gedacht te zeggen.

“Edgaar wil op een ludieke manier laten zien wat voor een ‘poppenkast’ de politiek, vooral in een gemeente als Kuurne, vaak kan zijn”, zegt Tom Leece, fractieleider van de burgerbeweging Nieuw Kuurne. “Als oppositiepartij is het niet makkelijk om zaken aan te kaarten of gehoord te worden.”

Een inwijkeling

“We zijn dan ook verheugd dat ‘de commentaar van Edgaar’ sinds de lancering massaal wordt bekeken en mensen aan het denken zet”, vervolgt Leece. “Onze ezel is, zoals hij zelf zegt, een ‘inwijkeling’. Van daaruit heeft hij de afgelopen jaren het reilen en zeilen in Kuurne goed kunnen observeren. Net als iedereen krijgt hij bij het gemeentebestuur geen gehoor wanneer hij een probleem wil aankaarten. En in Kuurne zijn er nogal wat problemen… Bovendien is Edgaar een echte dichter en wil hij graag zijn talent laten zien.”

Bijna 20.000 views

De ludieke filmpjes van burgerbeweging ’Nieuw Kuurne’ worden gepresenteerd onder de titel ‘De Commentaar van Edgaar’ en verschijnen elke 14 dagen op de website www.nieuwkuurne.be en zijn te bekijken via de sociale media van de burgerbeweging. Het eerste filmpje was meteen een groot succes en werd bijna 20.000 keer bekeken.