Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Ook de lijst van de burgemeester of Oostrozebeke.nu staat klaar om er in te vliegen. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.

Het ziet er naar uit dat de lijst van de burgemeester er ook alles aan gedaan heeft om sterke kandidaten op haar lijst te krijgen want de concurrentie is hard. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was er slechts één zetel verschil met oppositiepartij Inspraak.nu. Het belooft een felle strijd te worden voor de burgemeestersjerp die ook geambieerd wordt door Marleen Lefebre van Inspraak.nu.

We zetten de kandidaten van de lijst Oostrozebeke.nu even op een rijtje zoals ze staan op de verkiezingslijst. Op de eerste plaats komt burgemeester Luc Derudder die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer was. Op plaats 2 komt eerste schepen Carine Geldhof, een kandidaat met 24 jaar ervaring. Plaats 3 is voor Olivier De Marez, de man met de sterke dossierkennis. Plaats 4 is voor Jonas Van D’Huynslager, de jongste schepen. Plaats 5 gaat naar Anne-Sophie Verschoore, al sinds 2012 actief in de lokale politiek.

Plaats 6 is voor Michiel Beils, een jeugdige nieuwkomer van de Ginste. Plaats 7 is voor Ilse Vervaeck, opnieuw een jeugdige vrouwelijke nieuwkomer, beter gekend als de directeur van Mandelboesem. Dirk Rogge nestelt zich op plaats 8. Ook hij is een nieuwkomer en man van het verenigingsleven. Plaats 9 is eveneens voor een nieuwkomer, Veerle Holsbeke, de voorzitster van het oudercomité. Annelies Gevaert, ook een nieuwkomer, krijgt stek 10 toegewezen.

Robbe Coorevits, alweer een nieuweling die moet zorgen voor verjonging, staat op plek 11. Met zijn 23 jaar is hij de jongste kandidaat op de lijst van de burgemeester. Op plaats 12 staat Nadine Dejonckheere, de vrouw van de Pauwhoek. Plaats 13 is voor de man van Okra, Dirk De Keyzer, ook bekend in het landbouwmilieu. Hans Claerhout is voor de tweede keer kandidaat en is vooral gekend in land- en tuinbouwmilieus. De 15de stek is voor Veerle Halsberghe, vooral bekend als lid van het Ginstefeestcomité.

Oudgediende Cyriel Seys neemt reeds voor de vierde keer deel aan de verkiezingen. Vooral in vinkeniersmilieus is hij geen onbekende. Hij krijgt de 16de plaats toegewezen. Plaats 17 is voor Nancy Balduck, nog iemand van de Ginste. Zij neemt de rol van haar dochter Flore over. De 18de stek is voor Stephie Vantieghem die voor de tweede keer deelneemt. Stephie is vooral bekend van het vrouwenvoetbal dat in Oostrozebeke een sterke groei kent. De lijst wordt afgesloten met hekkensluiter Edward Verstraete, een jonge landbouwer in hart en nieren en de vriend van iedereen op de Ginste. Ook hij is een nieuwkomer en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Danny. (CLY)