Brugse politie schenkt 200 oude kogelwerende vesten aan Oekraïne

De Brugse korpschef Yves Rotty zet in op een verdere digitalisering van de lokale politie, maar ook op voetpatrouilles. © Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse politie koopt 200 kogelwerende vesten aan. De oude vesten zullen aan Oekraïne geschonken worden.

Hoofdcommissaris Yves Rotty, die op 20 september 2023 tot korpschef van de lokale politie benoemd werd, in opvolging van Dirk Van Nuffel, heeft maandagavond bij de aanvang van zijn mandaat voor vijf jaar zijn opdrachtbrief aan de Brugse gemeenteraad voorgesteld. Geen enkele politieke partij uitte bezwaren.

Prioriteiten

Prioriteiten worden onder meer een verregaande digitalisering van de politie, maar ook het opvoeren van voetpatrouilles om proactief te kunnen ingrijpen en de kloof met de burger te dichten. Meteen keurde de gemeenteraad de aankoop van honderd nieuwe computerschermen en een nieuwe server voor de slimme camera’s goed.

Oekraïne

Maar 200 nieuwe, kogelwerende vesten vormen de grootste kost voor de politie: De Stad draagt hiervoor 150.000 euro bij. “Wat ga je doen met die vesten?”, vroeg raadslid Stefaan Sintobin (VB). Op verzoek van burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) zal de Brugse politie de oude kogelwerende vesten schenken aan Oekraïne. Voor de oude computers wordt nagegaan of ze door Brugse scholen kunnen gebruikt worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier